Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak fenomen

VIDEO Snimio dva Sunca na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je zemlja čudesa po svemu sudeći, jer pojava rijetkih fenomena tamo sve je nego rijetka. najnoviji je vremenski fenomen zbog kojeg su se na nebu prividno pojavila dva sunca.

Neobičan prizor zabilježio je Evgenij Kirejev (43) kamerom postavljenom iza vjetrobranskog stakla. Njega je nakratko zaslijepilo sunce koje mu je direktno išlo u oči no ubrzo je shvatio da zapravo gleda u dva odsjaja na nebu.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Kad je isto rekao prijateljima, oni su ga naravno optužili da je popio previše votke, prenosi Mirror. "Bio sam na putu prema poslu kad sam uočio neobično jarko Sunce, ali nisam mogao vjerovati kad sam shvatio da su dva sunca na nebu", rekao je Evgenij.

Snimka s kamere potvrdila je da nije popio previše votke, a snimku prenosimo pa je i sami možete pogledati.

Fenomen je objasnila Olga Mokejeva iz ruskog meteorološkog centra, pojasnivši da je riječ o rijetkom odsjaju sunčevog svijetla, koje se prelama u gornjem dijelu zemljine atmosfere.

"Bilo što što iskrivljuje svijetlost dok prolazi kroz atmosferu, može napraviti taj odraz, a u ovom slučaju to su najvjerojatnije bili sitni kristali leda u amtosferi, koji su poznati po tom da mogu dati dojam da je na nebu drugi mjesec ili drugo sunce", rekla je Mokejeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene