Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijansku prijestolnicu posjetio je NLO, ili bar tako pišu tamošnji mediji, pozivajući se na svjedočanstvo Stevice Praporskog, koji je čitav događaj snimio i kamerom sa svojeg balkona.


'U trenutku kad sam pokrivao dijete pogledao sam kroz prozor. Tada sam primijetio dvoje mladih ljudi, koji stoje na semaforu i rukom pokazuju ka nebu', rekao je za Press Praporski. 'Pogledao sam u tom pravcu i ostao ukočen! Usijana lopta, koja sigurno nije sa ove planete, kretala sa od juga prema zapadu! Bio sam zbunjen, iznenađen, nisam mogao vjerovati svojim očima', nastavio je uzbuđeni Stevica.

Sve je vidjela i njegova supruga, dok je on prizor snimao kamerom. Republički hidrometeorološki zavod Srbije, navodi kako je vrijeme prošlog vikenda sa subote na nedjelju, bilo vedro iznad Beograda. 'Te večeri u 23 sata, u Beogradu je bilo 18 stupnjeva Celzijusa i nebo je bilo vedro. Bez obzira što je večer, golim okom su se mogle vidjeti promijene na nebu. Pitanje je samo što su naši sugrađani zaista vidjeli', ističu u RHZS-u.

Beogradski Gradski centar za obavještavanje i uzbunjivanje, isto tako se oglasio povodom događaja, naglasivši kako nisu dobili nikakvu dojavu građana. Iz Astronomskog društva Ruđer Bošković, viđenje NLO-a iznad Beograda su opovrgli. 'Jasno smo vidjeli avione i letjelice, ali oko 23 sata, iznad Novog Beograda nismo zabilježili ništa što bi nas navelo da pomislimo kako se radi o neobičnom planetarnom tijelu', rekao je za Press Aleksandar Otašević, iz navedenog društva.