Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u transportu

VIDEO: Kad žirafu treba uvesti u zoološki vrt, a ulaz je prenizak...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom dolaska u novi dom, žirafa Xiaolu morala je izvesti 'manevar' kako bi ušla u zoološki vrt.

Dražesna Xiaolu, koja je bila smještena u zoološkom vrtu u Pekingu, dobila je novi dom. Kako bi je doveli do 800 kilometara udaljenog mjesta Huaian, radnici su je prevozili u kamionu. To su, izvještava AP, činili oprezno, prilagođavajući brzinu i pazeći da joj glava ne zapne za neki od brojnih nadvožnjaka koji su se našli na putu.

Pročitajte i ovo Izmet žirafe Odmah sve zaplijenili Radnici na carini ostali šokirani suvenirom: "Putnica je rekla da joj to treba da napravi ogrlicu" Slika nije dostupna Izudarao ga Felix Ljubljana: Drogiran htio pomilovati žirafu pa ga izmlatio NOJ!

Putovanje je trajalo 17 sati, od šest ujutro do 23 sata po lokalnom vremenu. Ali, prilikom ulaska u zoološki vrt u Huainau, dogodila se nezgoda. Xiaolu je, naime bila viša od ulaza u zoo, pa su je morali namamiti da spusti glavu.

>> FOTO Žirafa pobjegla iz cirkusa, napravila pomutnju u gradu

Tako je Master Li, čuvar u zoološkom vrtu, koristio grančicu na kojoj je bilo lišće kako bi je potaknuo da spusti glavu. On se u automobilu vozio iza kamiona koji je prevozio žirafu.

Kada su je spustili na tlo, Xiaolu je odmah osvojila srca zaposlenika u svom novom domu. Počastili su je finim obrokom koji su za nju pripremili u zoo u Huaianu. Dražesna životinja na svijet će uskoro donijeti svog potomka, pa će je vodstvo zoo i dalje častiti finim biljnim poslasticama.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene