Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što ćete vam uljepšati zube, pasta će vam ujedno pomoći da dođete do zdravije usne šupljine, navodi autorica.


Farah Dhukai, poznata blogerica koju na YouTubeu prati gotovo milijun ljudi, ponudila je prije nekoliko dana rješenje kako do savršeno bijelih zubi unutar samo par minuta.

Vezani članci Stiže nam hladni val - 2 Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“ Slika nije dostupna Kad ovo pročitate odmah ćete poželjeti oprati zube

Vjerovali joj na riječ ili ne, čarobnu je pastu lako izraditi kod kuće, a sve što trebate učiniti jest pomiješati malo kurkume s kokosovim uljem

Dhukai tvrdi da kombinacija nema konkurenciju, odnosno da je nakon četkanja mješavinu dovoljno ostaviti u ustima pet minuta i potom zube oprati klasičnom pastom. 

Premda je kurkuma poznate po tome što ostavlja za sobom žutu boju, Dhukai uvjerava da vaši zubi od biljke neće još dodatno požutjeti te navodi da ćete svojoj usnoj šupljini napraviti golemu uslugu. 

9 koraka do savršeno bijelih zubi

I doista, kurkumin je poznat po vrlo moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima, dok je po ljekovitom djelovanju također poznato i kokosovo ulje. Ono će pomoći da očistite zube, riješite se lošeg zadaha, ali će ujedno napasti i plak.

Mi vam moramo priznati da predloženu kombinaciju još nismo isprobali na sebi, ali mnogi su u komentarima na YouTubeu naveli da su ostali ugodno iznenađeni dobivenim rezultatima.

No, upozoravaju ti ljudi, umivaonik je potrebno odmah isprati kako se ne bi uhvatile mrlje, a i cijeli je proces pametno odrađivati u staroj odjeći kako vam kurkuma ne bi upropastila nešto što svakodnevno nosite.

Eto, pa ako ste voljni probati na vlastitu odgovornost...