Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analizirano 15.000 mladih

Koja je najbolja investicija za bogatstvo vašeg djeteta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretna će djeca prije odrasti u financijski imućnije osobe, pokazalo je istraživanje.

Ekonomisti University College Londona analizirali su 15.000 mladih u SAD-u te otkrili da oni, koji su rekli da su u djetinjstvu bili zadovoljniji svojim životom, primaju veće plaće nego njihovi namrgođeni kolege.

Pročitajte i ovo U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Naime, ljudi sa optimističnim pogledom na svijet otvoreniji su prema drugim ljudima, obično završe fakultete, imaju siguran posao i brže su promovirani.

Prvi je put tako dovedena u vezu sreća u djetinjstvu s prihodom. Rezultati su otkrili da je čak i za jednu razinu veće zadovoljstvo životom (mjereno je pet razina zadovoljstva) vodi i do 2.000 dolara većeg prihoda na godišnjoj razini.

>> Fizičko kažnjavanje djece ima dugoročne štetne posljedice

'Ova otkrića imaju važne implikacije za akademike, političare i opću javnost. Za akademike otkrivaju jaku mogućnost za preokretom uzročnosti između prihoda i sreće. Za političare, oni naglašavaju važnost promoviranja općeg dobra, ne samo zato što je sreća ono što javnost želi, već i zbog njezinog utjecaja na ekonomiju', rekao je koautor studije dr. Jan-Emmanuel De Neve.

Istraživanje je otkrilo kako su dobrobit i sreća djeteta ključ njegova budućeg uspjeha. Istraživači su tako zatražili od roditelja da stvore i realiziraju emocionalno zdrav dom za svoju djecu.

Međutim, otkrića su napomenula da postoji niz faktora izvan doma koje skrbnici ne mogu kontrolirati. Upravo zbog toga različit život često imaju djeca koja su odrasla u istom domu. U studiju su uključene varijable edukacije, fizičkog zdravlja, genetičke varijacije, IQ-a, samopouzdanja te trenutačnog osjećaja zadovoljstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene