Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj je ipak najveći dar.


Što je važnije, dobivati ili darivati? Ako pitate djecu koja odrastaju u neimaštini, čini se da tu nema previše dvojbe. Jer ukoliko je suditi prema sljedećem eksperimentu, većina ih je beskrajno zahvalna na svemu što imaju, bez obzira koliko to možda bilo malo u usporedbi s onime što posjeduju njihovi vršnjaci iz imućnijih obitelji.

Vezani članci Život s djecom - 21 Ljudi bez djece nisu ni svjesni koliko zapravo vremena i novca imaju Ružne veste (Foto: thechive.com) Ružne božićne veste jedna su od najboljih blagdanskih tradicija

Naime, djelatnici TV postaje UP siromašne su mališane s područja Atlante prije nekoliko dana natjerali da donose nezahvalne odluke - hoće li kućama poći s poklonima koje su silno željeli ili će ih se odreći u korist darova za njihove roditelje.

Tvrtka svakog zaposlenika uoči Božića nagradila sa - 100.000 dolara!

Oko 80% mališana odlučilo je ostaviti iza sebe računala, kuće za Barbike i Xbox platforme, a svoje su odluke objasnili sljedećim riječima:

"Ja svake godine dobijem neki poklon, ali moja mama nikad i ništa", izjavila je jedna od djevojčica, koja je također bila mišljenja da obitelj treba biti na prvom mjestu.

"Obitelj je ono što je važno, a ne Lego kocke. Ovo nam je prilika da uzvratimo svojim roditeljima za sve što čine za nas", pojasnili su ostali mališani.

Naravno, djecama kućama na kraju ipak nisu otišla praznih ruku jer su im organizatori vratili nakratko zbog eksperimenta oduzete poklone.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook