Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biser Vijetnama

Prošećite s nama mjestom na koje slijeću zmajevi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama smjestila se u sjevernom Vijetnamu, u provinciji Quang Ninh. Radi se o jednom od najvećih prirodnih čuda na svijetu, veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long.

Zaljev Ha Long smjestio se uz obalu dugu 120 kilometara. Glavna značajka Ha Long zaljeva su oko 2.000 otoka razne veličine i oblika, od kojih se većina uzdiže gotovo okomito od površine mora. Vrhovi otoka prekriveni su gustom džunglom! Većina otoka je nenaseljena i u potpunosti prepuštena divljini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao Željeznički tunel ispod La Mancha Prekinut željeznički promet Zbog iznenadnog štrajka ugroženi planovi milijunima putnika: "Preporučujemo odgodu putovanja"

Legenda o zmajevima

Naziv zaljeva, Ha Long, u doslovnom prijevodu znači zaljev u koji slijeću zmajevi. Legenda koja kruži Vijetnamom kaže da su bogovi poslali zmajeve s neba kako bi pomogli lokalnom stanovništvu u obrani od neprijatelja. Zmajevi su na neprijatelje pljuvali dragulje i žad, koji su se pretvorili u otoke i tako stvorili prirodnu obrambenu tvrđavu! Lokalci su uspjeli očuvati svoju zemlju i stvorili su današnji Vijetnam.

Spilje kao turistička atrakcija

Neki su od ovih vapnenačkih otoka šuplji i u njima se nalaze ogromne spilje. Jedna od najpopilarnijih spilja je Hang Dau Go, ili spilja drvenih kolaca. Radi se o velikoj spilji koja ima tri dvorane. Ime je dobila jer su u trećoj dvorani u 13. stoljeću bili skriveni oštri kolci od bambusa, koje je vijetnamski narodni heroj i ratni general Tran Hung Dao zakucao u dno rijeke Bach Dang kako bi uništio neprijateljsku mongolsku flotu.

Turistima je draga i spilja Hang Sung Sot (ili spilja iznenađenja). Iznenađenje čeka u njezinoj drugoj odaji, gdje se smjestila ni više ni manje nego ružičasta stijena u obliku muškog spolovila! A stvorena rukom majke prirode! Tu je i spilja Hang Trong ili spilja bubnjeva, u kojoj je prilično vjetrovito i vjetar koji puše između stalaktita i stalagmita proizvodi zvuk nalik na bubnjanje.

Na nekim od otoka smjestila su se jezera. Tako otok Dau Be ima čak šest zatvorenih jezera! Uz neke se otoke nadovezuju plutajuća ribarska sela.

Za obilazak ovih otoka Vijetnamci nude organizirane jednodnevne ili višednevne turističke izlete brodom iz grada Ha Long. Zaljev Ha Long posjećuju turisti iz cijelog svijeta! U potpunosti nam je jasno zašto! (svjetskiputnik.hr)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene