Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama smjestila se u sjevernom Vijetnamu, u provinciji Quang Ninh. Radi se o jednom od najvećih prirodnih čuda na svijetu, veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long.


Zaljev Ha Long smjestio se uz obalu dugu 120 kilometara. Glavna značajka Ha Long zaljeva su oko 2.000 otoka razne veličine i oblika, od kojih se većina uzdiže gotovo okomito od površine mora. Vrhovi otoka prekriveni su gustom džunglom! Većina otoka je nenaseljena i u potpunosti prepuštena divljini.

Legenda o zmajevima

Vezani članci PR Trebate li inspiraciju za najpovoljnija putovanja iz snova? Instagram CRNOG JAJA vrijedi zapratiti za dodatne popuste i ideje za odmor... Nezgoda Motociklist za dlaku izbjegao nesreću, komad krova ga je promašio svega nekoliko centimetara

Naziv zaljeva, Ha Long, u doslovnom prijevodu znači zaljev u koji slijeću zmajevi. Legenda koja kruži Vijetnamom kaže da su bogovi poslali zmajeve s neba kako bi pomogli lokalnom stanovništvu u obrani od neprijatelja. Zmajevi su na neprijatelje pljuvali dragulje i žad, koji su se pretvorili u otoke i tako stvorili prirodnu obrambenu tvrđavu! Lokalci su uspjeli očuvati svoju zemlju i stvorili su današnji Vijetnam.

Spilje kao turistička atrakcija

Neki su od ovih vapnenačkih otoka šuplji i u njima se nalaze ogromne spilje. Jedna od najpopilarnijih spilja je Hang Dau Go, ili spilja drvenih kolaca. Radi se o velikoj spilji koja ima tri dvorane. Ime je dobila jer su u trećoj dvorani u 13. stoljeću bili skriveni oštri kolci od bambusa, koje je vijetnamski narodni heroj i ratni general Tran Hung Dao zakucao u dno rijeke Bach Dang kako bi uništio neprijateljsku mongolsku flotu.

Turistima je draga i spilja Hang Sung Sot (ili spilja iznenađenja). Iznenađenje čeka u njezinoj drugoj odaji, gdje se smjestila ni više ni manje nego ružičasta stijena u obliku muškog spolovila! A stvorena rukom majke prirode! Tu je i spilja Hang Trong ili spilja bubnjeva, u kojoj je prilično vjetrovito i vjetar koji puše između stalaktita i stalagmita proizvodi zvuk nalik na bubnjanje.

Na nekim od otoka smjestila su se jezera. Tako otok Dau Be ima čak šest zatvorenih jezera! Uz neke se otoke nadovezuju plutajuća ribarska sela.

Za obilazak ovih otoka Vijetnamci nude organizirane jednodnevne ili višednevne turističke izlete brodom iz grada Ha Long. Zaljev Ha Long posjećuju turisti iz cijelog svijeta! U potpunosti nam je jasno zašto! (svjetskiputnik.hr)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju