Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema knjizi jednog poznatog psihologa sastavljena je lista deset zanimanja koja su najprivlačnija 'psihopatima'. Pogledajte je li vaše zanimanje na listi!


Kada govorimo o pojmu 'psihopat' važno je naglasiti da se ne misli odmah na, primjerice, masovne ubojice. Psihopati su ljudi koji pate od poremećaja ličnosti koji se često opisuje plitkim emocijama, nedostatku straha, niskom tolerancijom stresa, nedostatkom empatije, manjkom grižnje savjesti, lažnim karakterom te egocentričnim, manipulativnim, neodgovornim, bezdušnim, impulzivnim i antisocijalnim ponašanjem, kao što su 'parazitski' način života i kriminal, piše Huffington post.

Poznati psiholog Kevin Dutton je napisao knjigu 'Mudrost iza psihopatije: Što nas sve sveci, špijuni i masovne ubojice mogu naučiti o uspjehu' i prema toj knjizi 'psihopate' najviše privlače direktorski poslovi i poslovi predsjednika uprava kompanija.

>> Dokazano: Psihopati imaju jedinstvenu strukturu mozga

Na drugom se mjestu našao posao odvjetnika, dok su na trećem poslovi na radiju i televiziji. 'Psihopati' se vole baviti i prodajom, pa su se na četvrtom mjestu našli prodavači, a slijede ih kirurzi, novinari, policajci i svećenici. Ovu listu upotpunjuju profesije kuhara i državnih službenika koji su se našli na osmom, odnosno devetome mjestu.

S druge strane, postoje struke koje 'psihopati' najčešće zaobilaze, a to su: socijalni rad, posao medicinske sestre, terapeuta, stilista, kozmetičara, humanitarnog radnika, učitelja, kreativnog umjetnika, liječnika, računovođe i zanatske poslove.

Kao što se može vidjeti, većina profesija koje 'psihopati' zaobilaze zahtijevaju doticaj s ljudima i ne pružaju mogućnost velike individualne moći. Profesije koje njih privlače moraju sa sobom nositi mogućnost donošenja odluka bez uplitanja emocija.

Vezani članci Dolazak Turudića na sud (Foto: Dnevnik.hr) Bitanga, Turudić i Petö Kujundžić među novoizabranim sucima Visokog kazenog suda Slika nije dostupna U ovim profesijama 'čuči' najviše psihopata

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju