Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasamaren!

Potrošio preko milijuna eura jer je vjerovao da kupuje Putinov sat, Kremlj opovrgnuo tvrdnje prodavača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ručni sat koji je navodno pripadao predsjedniku Vladimiru Putinu prodan je na aukciji za milijun euro. Međutim, Kremlj poriče svaku povezanost između sata i ruskog predsjednika.

Anonimni kupac platio je 1,054 milijuna eura (7,81 milijuna kuna) za ručni sat marke Patek Philippem, rekli su iz moskovske aukcijske kuće Monaco Legends.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

Sat sa zlatnim brojčanikom iznimno je rijedak model koji se proizvodi samo za VIP klijente.

"Koliko mi znamo, klijent je od Patek Philippea ovaj sat naručio kako bi ga poklonio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu", rekli su iz aukcijske kuće.

Putinov glasnogovornik, Dmirty Psekov, rekao je državnoj medijskog agenciji TASS da je reportaža o Putinovom satu "lažna vijest", stoji u članku The Moscow Timesa.

"Aukcijska kuća vjerojatno je lagala kupcu kako bi podigla cijenu", rekao je. "Ali kupac bi ovo trebao samostalno riješiti s aukcijskom kućom, pošto ova situacija nikada nije bila povezana s predsjednikom."

Vladimir Putin navodno je slab kada su u pitanju luksuzni satovi. Prije pet godina, 2012., grupa Opozicije solidarnosti rekla je da njegova kolekcija vrijedi najmanje 2,6 milijuna kuna, što je šest puta više od njegove službene plaće.

Za razliku od većine ljudi, Putin satove nosi da desnoj ruci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene