Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP)

Ručni sat koji je navodno pripadao predsjedniku Vladimiru Putinu prodan je na aukciji za milijun euro. Međutim, Kremlj poriče svaku povezanost između sata i ruskog predsjednika.


Anonimni kupac platio je 1,054 milijuna eura (7,81 milijuna kuna) za ručni sat marke Patek Philippem, rekli su iz moskovske aukcijske kuće Monaco Legends.

Vezani članci Prosvjed u Rusiji (Foto: Alexander NEMENOV / AFP) Tisuće na ulicama Moskve: "Vlada suzbija slobodu, pa i slobodu na internetu" Ruski predsjednik Vladimir Putin jahao je s policajkama (Foto: AFP) Diže si rejting: Vladimir Putin jahao s policajkama pa im poklonio konja

Sat sa zlatnim brojčanikom iznimno je rijedak model koji se proizvodi samo za VIP klijente.

"Koliko mi znamo, klijent je od Patek Philippea ovaj sat naručio kako bi ga poklonio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu", rekli su iz aukcijske kuće.

Putinov glasnogovornik, Dmirty Psekov, rekao je državnoj medijskog agenciji TASS da je reportaža o Putinovom satu "lažna vijest", stoji u članku The Moscow Timesa.

"Aukcijska kuća vjerojatno je lagala kupcu kako bi podigla cijenu", rekao je. "Ali kupac bi ovo trebao samostalno riješiti s aukcijskom kućom, pošto ova situacija nikada nije bila povezana s predsjednikom."

Vladimir Putin navodno je slab kada su u pitanju luksuzni satovi. Prije pet godina, 2012., grupa Opozicije solidarnosti rekla je da njegova kolekcija vrijedi najmanje 2,6 milijuna kuna, što je šest puta više od njegove službene plaće.

Za razliku od većine ljudi, Putin satove nosi da desnoj ruci.