Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenite s nama na još jedno putovanje

Posjetite s nama Cape Town, najljepši biser južne Afrike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samoj jugu Afrike blista Cape Town, sigurno jedan od pet najveličanstvenijih svjetskih gradova. Krenite s nama na putovanje ovim čarobnim gradom.

U blizini ovog velikog grada smjestila se poznata plaža Blaauwberg, kao i veličanstven botanički vrt Kirstenbosch. Na Rtu dobre nade smjestio se prirodni rezervat s nestvarnim vidikovcima, planinarskim stazama i divljim životom.

Pročitajte i ovo Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

U Cape Townu možete se upoznati s bogatom južnoafričkom kulturnom tradicijom u pripremi hrane, plesu i bubnjanju. Cape Town je najpopularnije turističko odredište u Južnoafričkoj Republici. Pročitajte što sve trebate obići prilikom putovanja u Cape Town!

Otok Robben
Svi putnici željni upoznavanja povijesti, prilikom putovanja u Južnoafričku Republiku trebali bi posjetiti zatvor koji je punih 27 godina bio dom Nelsona Mandele. No more oko otoka je često vrlo uzburkano i ne preporučujemo ovaj izlet trajektom ako imate osjetljiv želudac.

Turistički obilazak zatvora vode bivši zatvorenici, tako da će vam pružiti stvarni pogled u zatvorski život. Također obratite pažnju na pingvine koji se često znaju odmarati na obali ovog otoka!

Planina Table Mountain
Svi koji putuju u Cape Town trebali bi odvojiti vrijeme za posjetiti planinu Table Mountain. Ova je planina jedno od poznatijih planinarskih svjetskih odredišta. Naravno, za popeti se na nju potrebna vam je dobra kondicija kao i planinarska odjeća i obuća i neizostavna voda. Uspon i silazak su podjednako naporni jer često morate prelaziti preko većih stijena. Ne zaboravite na zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom jer je ovdje sunce vrlo jako!

Svi oni koji nemaju dovoljno vremena ili želje za priličan pothvat uspona na planinu, mogu se poslužiti žičarom koja vodi do vrha. Nakon uspona žičarom uživajte u laganoj šetnji prirodom i u prekrasnim vidicama na Rt dobre nade.

Ova je veličanstvena planina u studenom 2011. godine imenovana za jedno od novih sedam čuda prirode!

Dvorac dobre nade
Najstarija građevina u Južnoafričkoj Republici upravo je Dvorac dobre nade. Danas je ovom dvorcu iz 17. stoljeća smješten muzej u kojem možete saznati više o povijesti ovog kraja. U vrijeme kada je dvorac sagrađen more je doticalo njegove zidine!

Akvatorij 'Two Oceans Aquarium'
Akvatorij u Cape Townu nudi pogled u život više od 3.000 oceanskih bića. Akvatorij se smjestio na Portswood Square i jedan je od najboljih akvatorija na svijetu!

Naziv je dobio jer vam prikazuje bića iz dva oceana, Atlanskog i Indijskog i to ga čini jedinstvenim!

Četvrt Woodstock u Cape Townu
Jedna od najstarijih četvrti Cape Towna naziva se Woodstock. Iz ove četvrti imat ćete jako lijep pogled na luku na sjeveru i na Table Mountain na jugu. Ova je četvrt prepuna života, s brojnim autentičnim trgovinama i restorančićima.

Plaža Blouberg
Mjesto koje se jako često nađe na razglednicama iz Cape Towna upravo je plaža Blouberg (zvana i Bloubergstrand ili Blaauwberg plaža). Ovaj je plaža popularna po surfanju i surfanju zmajem (kite surfing). Plaža Blouberg je od centra Cape Towna udaljena 20 minuta vožnje.

Ime plaže u prijevodu znači "plaža plave planine" jer ćete s nje imati prekrasan pogled na planinu Table Mountain. Uz plažu se nalaze brojni restorani i koktel barovi.

Četvrt Bo-Kaap
Muslimanska četvrt Bo-Kaap neizostavno je turističko odredište prilikom posjete Cape Townu. Ovo predgrađe Cape Towna poznato je po žarko obojanim kućicama i uskim ulicama. Brojni stanovnici četvrti Bo-Kaap potomci su robova iz Malezije, Indonezije i raznih afričkih zemalja, koje su na ove krajeve doveli Nizozemci u 16. i 17. stoljeću.

Možete posjetiti Bo-Kaap muzej (zgrada muzeja datira iz 1760. godine) i bolje se upoznati s povijesti ove četvrti. U četvrti Bo-Kaap, ulici Dorp, smjestila se i prva južnoafrička džamija, Auwal, izgrađena 1797. godine. Ovdje su smješteni i brojni restorani s tradicionalnom afričkom kuhinjom i tipičnim jelima za baš ovu četvrt, čiji su recepti stari stoljećima! U četvrti Bo-Kaap naći ćete i brojne galerije i trgovine.

Stadion Cape Town
Veličanstveni stadion u Cape Townu ugostio je osam utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2010. godine. Stadion ima kapacitet od 55.000. Danas se u njemu održavaju koncerti kao i razni nogometni i ragbi događaji. Stadion je otvoren za organizirane turističke obilaske.

Centar Cape Towna
Centar Cape Towna je pravi centar dobre zabave. Možete posjetiti prodavače cvijeća u ulici Adderley, ili obići neku od brojnih tržnica na kojima možete proučiti neobično voće i povrće. Tu su i brojni muzeji i fantastični restorani od kojih brojni nude tradicionalne specijalitete. Brojni kafići nude živu glazbu.

Centar Cape Towna najbolje je obići neopterećenom šetnjom ili unajmljenim biciklom.

Boardanje na pijesku
Svi ljubitelji boardanja sigurno će htjeti okušati svoje sposobnosti na pijesku. Jedan od najuzbudljivijih avanturističkih sportova koji vam nudi južna Afrika upravo je sandboarding! Atlantis dine nalaze se na 40 minuta vožnje od centra Cape Towna. (svjetskiputnik.hr)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene