Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Parizu prava turistička atrakcija. Ispred katedrale Notre-Dame organiziran je bijeli piknik.


Stolnjaci, cvijeće, svijeće - sve je bilo u bijeloj boji, a i gosti romantične večere imali su dress code - bijelo. 4.000 ljudi okupilo se na ovoj bijeloj večeri.

Vezani članci Ivana Petrović Ivana Petrović: "Možda bi Vlada i predsjednik trebali razmisliti o rekonfiguraciji obavještajnih službi" Francuska policija Drama u Parizu: Policija ubila muškarca koji ih je napao nožem na željezničkoj postaji

Najbolji francuski šampanjac, sirevi te ostale francuske delicije spremale su se na bijelom posuđu. Pravi gurmanski doživljaj posjetitelje je natjerao da iz ormara izvuku najbolja odijela, šešire, nakit, maske... sve u bijeloj boji.

'Ne, ne... danas nema plastičnih vilica i noževa. I plastične čaše su zabranjene. Morate biti u paru, konzumirate pravu hranu i nema sendviča', rekla je Helene. Iako su se brojni prolaznici čudili, njih 4.000 je uživalo u večeri ispred poznate katedrale.

'Ovaj duh, ova atmosfera - to je ono što ovu večeru čini tako lijepom. Ovo je jedan od najljepših trenutaka za nas', rekao je Jabe. Organizatori koji su željeli Parižanima i turistima dati nešto novo, nisu imali dozvolu policije, no kada su svi sjeli večerati policiji je bilo nemoguće ukloniti ih. Uostalom ne bi bilo pristojno prekidati ovu francusku večeru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju