Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan restoran

Roštiljanje iznad vulkana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok Lanzarote u Kanarima poseban je po mnogočemu, a posebno po restoranu El Diablo u kojem se hrana priprema iznad otvora u zemlji kroz koji dopire toplina vulkana.

Na jednom od kanarskih otoka nalazi se vrlo originalan restoran u kojem se hrana priprema iznad otvora u zemlji kroz koji dopire toplina vulkana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško stanje na La Palmi VIDEO Oko 3000 ljudi zatvorili u kuće: Uveli karantenu zbog isparavanja štetnih plinova Slika nije dostupna ne nazire se kraj VIDEO Zvuk koji ledi krv u žilama: Užarena lava na La Palmi iza sebe ostavlja pustoš, erupcija traje već mjesec dana

Prije otvorenja restorana El Diablo posjetitelji vulkana su bili posluživani vinom i srdelama, što je ponukalo Cesara Manriquea da 1970. godine otvori restoran. Uz pomoć nekoliko arhitekata sagrađen je ogroman roštilj iznad rupe kroz koju dopire vulkanska toplina iz utrobe Zemlje. Na tome se roštilju pripremaju mesna i riblja jela, a gosti su i više no zadovoljni načinom na koji im je hrana pripremljena.

Hrana nije jedino u čemu posjetitelji ovog otoka mogu uživati. Mnogi posjećuju ovaj restoran jer pruža prekrasan pogled na otok, a lokalno stanovništvo tvrdi da je tamo najbolje doći u sumrak kada se najbolje vide sve ljepote ovog vulkanskog otoka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene