Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razorne posljedice

VIDEO Trebate motiv za prestanak pušenja? Pogledajte OVO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vam je nedostajalo motivacije za prestanak pušenja, bit će dovoljno da pogledate ovaj kratki video koji zorno prikazuje razliku u izgledu i kapacitetu pluća pušača i nepušača.

Dovoljno je povući samo jedan dim da nikotin stigne u mozak i stvori vam osjećaj užitka i energije, a vaša koncentracija se podiže na veću razinu. Time ublažavate stanje stresa i tjeskobe s čime će se moći poistovjetiti gotovo svi pušači, a složit će se i da je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg su pristali biti žrtva takve ovisnosti.

No dovoljno je samo pola sata da taj osjećaj splasne i ne preostaje vam ništa drugo nego li zapaliti još jednu, a sve to dolazi na naplatu.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Globalna duhanska epidemija WHO upozorava: Ne postoji razlika između cigareta i uređaja za grijanje duhana

Tako Hrvatska svake godine od posljedica pušenja izgubi jedan grad veličine Makarske, a redovni pušač i do dvije plaće pretvori u dim.

Mnogi ljudi svjesni tih činjenica odluče stati na kraj toj ovisnosti, ali s određenom cijenom. Kratak fitilj, ljutnja, agresija i negativni osjećaji samo su neki od simptoma koje za sobom povlači proces odvikavanja, koji u većini slučajeva završi neuspješno.

Opće je poznato da zbog pušenja najviše pate naša pluća. Ono uništava zračne jastučiće i dišne puteve unutar pluća, a posljedice mogu biti fatalne. Međuostalom, povećava se mogućnost srčanog udara, a posljedice se mogu odraziti i na vaš seksualni život. Pogledajte razliku pluća nepušača i pušača i sami odlučite hoćete li zapaliti.

Jaka želja za cigaretom traje do tri minute, a suzbiti ju možete pranjem zubiju, tuširanjem, konzumiranjem hrane, npr. jabuke, šetnjom ili bilo kojom drugom aktivnošću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene