Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijske željeznice neviđeno su se osramotile reklamirajući novu, luksuznu željezničku liniju od Kolkate do New Delhija smjestivši na zemljovidu trase svoj glavni grad u susjedni i često neprijateljski Pakistan.


Agencija koja je dizajnirala reklamu tvrdi da je odobrenje dobila od Istočnih željeznica, dijela indijske nacionalne željezničke kompanije. Tvrtka tvrdi suprotno, da im završna verzija oglasa nije dana na uvid. Bilo kako bilo, ta agencija, čiji naziv nije naveden, više nikada neće raditi za indijske željeznice, rekao je njihov glasnogovornik Samir Goswami.

Vezani članci Dio vlaka je pao u rijeku Mur Vlak pun školaraca iskočio iz tračnica i sletio u rijeku, ozlijeđeni zadobili lakše ozljede Iskrcavanje vlaka (Foto: Screenshot/YouTube) Šef snimao radnike misleći da je genijalac, a onda je sve krenulo nizbrdo

Maharaža Ekspres krenut će iz Kolkate i na svojoj ruti obići sva važnija hodočasnička i turistička mjesta u zemlji, uključujući i Taj Mahal. Završetak trase je u New Delhiju. Putovanje će trajati sedam dana. Linija je pokrenuta u suradnji s ministarstvom turizma i cilj joj je privući bogate strane turiste. Cijene karata iznose od 1,400 dolara (7,500 kuna) za obični apartman do 2,500 dolara (13,400 kuna) za predsjednički. (Hina)