Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Novi život'

Rođendan svinje koja je preživjela potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine nakon potresa u Sečuanu magnitude 8.0, u kojem je život izgubilo više od 80.000 ljudi, jedna od najpoznatijih kineskih svinja koja je taj potres preživjela slavi dvije godine 'novog rođenja'.

Svinja je proslavila svoj 2. rođendan 'novog života', točnije vremena koje je proživjela nakon što je spašena. Za taj poseban dan su je okupali, a nakon toga je uslijedila proslava. Svinja je u ruševinama potresa bila zarobljena 36 dana i preživjela je uz vodu i vreću drvenog ugljena dok je nisu spasili vojnici.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

Nakon svega svinja je neozlijeđena vraćena 63-godišnjem vlasniku, farmeru Wang Xingmingu, a svojim preživljavanjem svinja je inspirirala mnoge. Dobila je ime Zhu Jianqiang, što znači 'svinja jake volje' i postala je nacionalni simbol odlučnosti. Zhu Jianqiang sada teži preko 200 kilograma, a kada su je izvukli iz ruševina imala je skromnih 50 kilograma. Na zabavi joj je čak jedan čovjek otpjevao pjesmu koju je skladao posebno za nju. 'Danas je tvoj rođendan, svinjo jake volje, dvije godine od tvog novog rođenja,' pjevao je.

Svinja je za rođendan dobila i posebnu rođendansku 'odjeću', a 'odijevanje' iste svinji se baš i nije svidjelo. Jedna žena to je opravdala teorijom da svinja negoduje jer misli da joj je to radna odjeća. Na kraju zabave svinja je dobila i svoju tortu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene