Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnologija budućnosti

Virtualna stvarnost sve više napreduje: Pitanje je - kako biti siguran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svijetu u kojem virtualna stvarnost neprestanu napreduje bitna su pitanja koja se tiču privatnosti i sigurnosti.

Virtualna stvarnost stalno napreduje, a velike kompanije i brojni startupovi nude tehnologiju koja korisnike vodi u drugu dimenziju.

Pročitajte i ovo Ilustracija preživjela pokušaj ubojstva? 80-godišnjakinja cijeli život ima iglu od tri centimetra u mozgu: "Takvi incidenti nisu bili rijetki u vrijeme gladovanja" Slika nije dostupna Prehrana beba ključna za razvoj mogza

Dio je to rastućeg područja koje se zove 'neurogaming' u kojem se osjeti uma i tijela susreću kako bi se doživjelo potpuno iskustvo. Tvrtka za istraživanje tržišta SharpBrains kaže da se neurotehnologija proteže na više industrija nego ikad, s pet puta više neinvazivnih neurotehnoloških patenata odobrenih danas u odnosu na prije deset godina.

Osoba koja uistinu razumije svijet virtualne stvarnosti je Philip Rosedale, osnivač 'Drugog života' - virtualnog svijeta pokrenutog 2003. godine, gdje korisnici putem avatara mogu istraživati i stjecati virtualnu imovinu.

Ovdje bi mogli provesti ostatak života: Predstavljen prvi virtualni 4D zabavni park

Neuroznanstvenici i programeri igara su na konferenciji održanoj u San Franciscu početkom svibnja isprobali najnovije tehnologije za praćenje mozga, praćenje pokreta i druge tehnologije koje se tiču virtualne stvarnosti.

Sudionici konferencije razgovarali su i o tome tko bi trebao posjedovati prikupljene podatke i što tvrtke mogu učiniti s tim informacijama.

'Kao da ste u samoj igri': Video igre više nikada neće biti iste!

Lideri industrije bore se s načinima kako osigurati sigurnost u toj novoj stvarnosti. Kao bitna se ističu pitanja privatnosti i sigurnosti iz razloga što ove tehnologije dolaze do točke gdje počinju davati uvid u to kako razmišljamo, kako se osjećamo, što ćemo učiniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene