Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U svijetu u kojem virtualna stvarnost neprestanu napreduje bitna su pitanja koja se tiču privatnosti i sigurnosti.


Virtualna stvarnost stalno napreduje, a velike kompanije i brojni startupovi nude tehnologiju koja korisnike vodi u drugu dimenziju.

Vezani članci Trik Trik koji dokazuje da je kontrola uma moguća: Varka potpuno zbunila ljude, ne mogu si pomoći čak ni kad znaju istinu Slika nije dostupna Prehrana beba ključna za razvoj mogza

Dio je to rastućeg područja koje se zove 'neurogaming' u kojem se osjeti uma i tijela susreću kako bi se doživjelo potpuno iskustvo. Tvrtka za istraživanje tržišta SharpBrains kaže da se neurotehnologija proteže na više industrija nego ikad, s pet puta više neinvazivnih neurotehnoloških patenata odobrenih danas u odnosu na prije deset godina.

Osoba koja uistinu razumije svijet virtualne stvarnosti je Philip Rosedale, osnivač 'Drugog života' - virtualnog svijeta pokrenutog 2003. godine, gdje korisnici putem avatara mogu istraživati i stjecati virtualnu imovinu.

Ovdje bi mogli provesti ostatak života: Predstavljen prvi virtualni 4D zabavni park

Neuroznanstvenici i programeri igara su na konferenciji održanoj u San Franciscu početkom svibnja isprobali najnovije tehnologije za praćenje mozga, praćenje pokreta i druge tehnologije koje se tiču virtualne stvarnosti.

Sudionici konferencije razgovarali su i o tome tko bi trebao posjedovati prikupljene podatke i što tvrtke mogu učiniti s tim informacijama.

'Kao da ste u samoj igri': Video igre više nikada neće biti iste!

Lideri industrije bore se s načinima kako osigurati sigurnost u toj novoj stvarnosti. Kao bitna se ističu pitanja privatnosti i sigurnosti iz razloga što ove tehnologije dolaze do točke gdje počinju davati uvid u to kako razmišljamo, kako se osjećamo, što ćemo učiniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook