Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Šanse da će neki opasan asteroid udariti o Zemlju u sljedećih stotinu godina su manje od 0,01%', ističu NASA-ini znanstvenici.


Predstavnici NASA-e izdali su u četvrtak priopćenje u kojemu su potvrdili da nam ne prijet katastrofa kakvu čovječanstvo dosad nije vidjelo.

Vezani članci Slika nije dostupna Misija koja bi mogla spasiti Zemlju: Zabit će se u asteroid i pokušati promijeniti njegov kurs Slika nije dostupna Meteor veličine omanje planine kreće se prema Zemlji

Naime, unatrag nekoliko mjeseci se pojavila glasina da će između 15. i 28. rujna u blizini Portorika doći do udara golemog asteroida, odnosno do pogibije nekoliko desetaka milijuna ljudi.

"Na postoji znanstveni temelj, djelić dokaza, da će asteroid ili bilo kakvo drugo svemirsko tijelo sljedeći mjesec udariti o Zemlju", napisali su NASA-ini znanstvenici u priopćenju na službenoj stranici te izdvojili još jedan zanimljiv podatak:

'Divovski asteroid udarit će u Zemlju između 22. i 28. rujna, a to bi moglo uništiti planet'

"Šanse da će neki znani opasan asteroid razoriti našu planetu u sljedećih stotinu godina su manje od 0,01%".

Čini se da je priču božjkoj kazni u rujnu pokrenuo samoprozvani prorok Efrain Rodriguez, koji je poručio da je za nadolazeći sudnji dan doznao putem poruke Svevišnjeg.

U toj je poruci stajalo da će asteroid pasti u ocean u blizini Portorika, odnosno da će udar će za posljedicu imati potres i tsunami koji će uništiti istočnu obalu SAD-a i Meksika, kao i Južnu te Središnju Ameriku. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook