Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napokon otkrivamo kako završava najgledaniji filmski serijal ikad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U domaćim kinima počeo se prikazivati RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE čime završava filmska franšiza duga punih 15 godina!

Snimljena prema jednoj od najpopularnijih videoigara, filmska franšiza "Resident Evil" vjerovali ili ne traje već punih 15 godina.

Osim po dugovječnosti, ovaj filmski serijal poznat je i po tome što je sa svojih sveukupno šest nastavaka postao i najgledaniji u povijesti kada su u pitanju filmske ekranizacije video igara.

Ovog nam četvrtka u domaća kina stiže šesti, posljednji nastavak ove dugogodišnje franšize prikladnog naslova RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE. Redatelj je Paul W. S. Anderson kojemu je ovaj serijal posebno prirastao srcu s obzirom na to da je upravo on scenarist svih nastavaka, a četiri ih je i režirao (uključujući i posljednji).

U svim nastavcima serijala glavnu ulogu ostvarila je prelijepa Milla Jovovich koja u filmovima tumači Alice, lik originalno zamišljen za potrebe filmova. Alice se suprotstavlja zlokobnoj korporaciji Umbrella, bioinženjerskoj farmaceutskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom biološkog oružja, a koja je odgovorna za nastanak zombi-apokalipse nakon što je njihov T-virus poharao gotovo kompletno čovječanstvo. Premda je nekada radila za korporaciju, Alice ju sada svim silama želi uništiti.

Radnja filma RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE nastavlja se točno tamo gdje je prethodni film "Resident Evil: Osveta" završio. Alice je jedina preživjela nakon posljednjeg okršaja ljudi protiv živih mrtvaca. Odlučna jednom za svagda zaustaviti i u potpunosti uništiti korporaciju Umbrella, Alice se vraća u Raccoon City – mjesto gdje je njezina noćna mora započela.

I dok zlokobna korporacija okuplja sve svoje snage za konačni udarac ostatku preživjelih nakon apokalipse, Alice će morati skupiti svu svoju snagu kako bi se oduprla zlu koje prijeti uništiti čitav planet...


RESIDENT EVIL: KONAČNO POGLAVLJE u svim kinima i 4DX-u!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene