Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vino se rado pije u finim restoranima, ali i u studentskim sobama, a rado ga piju i Hrvati, ako je vjerovati podacima kalifornijskog Instituta za vino.


Vino je, složit će se mnogi, nevjerojatno piće. Rado se pije i u finim restoranima i u studentskim sobama. Institut za vino iz Kalifornije prati brojne statistike vezane za ovo piće, uključujući i njegovu potrošnju diljem svijeta. Posljednja karta koju su objavili temelji se na podacima za 2012. godinu, a na listi vinopija Hrvati su zauzeli visoko šesto mjesto.

Vezani članci Objavljena nova koronakarta za EU Objavljena nova koronakarta Europe, pocrvenjele turističke zemlje: Hrvatska obala i dalje narančasta Zmije otrovnice u Hrvatskoj Što učiniti ako vas ugrize zmija? "Ugrizeno mjesto ne smije se isisavati, rezati i podvezivati ili pokušati spaljivati ranu"

Ako je vjerovati podacima instituta, stanovnik Hrvatske godišnje u prosjeku popije 42,59 litara vina.

Ovo nikako ne smijete raditi kada naručujete vino

Među najviše pozicioniranim zemljama uglavnom su one europske, a Vatikan je siguran na prvom mjestu s gotovo 74 litre popijene po osobi.

Guardian je pokušao shvatiti zašto se u malenom Vatikanu popilo toliko više nego u ostatku svijeta,ali u ovom trenutku priroda veze Vatikana i vina ostaje misterij.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook