Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička atrakcija

FOTO Misterij groblja koje tijela pokojnika automatski pretvara u mumije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad San Bernardo u Kolumbiji postao je prava turistička atrakcija zahvaljujući lokalnom groblju koje tijela pretvara u mumije.

Dok su drevni Egipćani stoljećima su razvijali tehniku mumificiranja, jedno kolumbijsko groblje u odradi taj posao samo od sebe.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti" Slika nije dostupna Drevni DNK odgovara na mnoga pitanja Genetski testovi otkrili zanimljivosti o drevnim Egipćanima

Ovaj je fenomen prvi put zamijetio grobar Eduardo Cifuentes prije 15 godina. Znanstvenici nemaju nikakvoj objašnjenje. Inače, jedino mjesto u Latinskoj Americi gdje znanstveno dokazano dolazi do prirodne mumifikacije je grad Guanajuato u Meksiku gdje podzemni plinovi i vrsta tla obavljaju mumifikaciju, piše Oddity Central.

Misterij mumije s bakinog tavana: Što se zapravo krije u sarkofagu?

No, isto se ne može reći i za ovo groblje u gradu San Bernardu jer se tijela pokapaju u komore iznad zemlje, kao što je i inače običaj u Kolumbiji. Lokalno stanovništvo pripisuje to različitim faktorima, čistoj vodi i zdravoj hrani kojom se stanovnici hrane za vrijeme života, a neki to pripisuju u silama svemira jer je groblje u jednom trenu bilo premješteno, a na starom mjestu se ovakvo što nikada nije dogodilo.

Mumije će postati turistička atrakcija jer je gradonačelnik već naložio izgradnju muzeja iza groblja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene