Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci u čudu

Misterij mumije s bakinog tavana: Što se zapravo krije u sarkofagu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je 10-godišnji dječak na tavanu svog djeda otkrio sarkofag s ljudskim ostacima, policija, tužitelji i forenzičari u Njemačkoj ostali su u čudu.

Njemačka policija, tužiteljstvo i forenzičari suočeni su s velikim misterijem nakon što je jedan 10-godišnjak još prije mjesec dana na tavanu svog pokojnog djeda u Diepholzu (Donja Saska) otkrio sarkofag s mumijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo otkriće Kovčeg na tavanu godinama krio stravičnu tajnu: Tijekom čišćenja obitelj pronašla kosti malog djeteta Slika nije dostupna Mumija od milijun dolara

Nakon obavljenog CT-a, pokazalo se da je u sarkofagu dobro očuvana ljudska lubanja te veći dio kostura s prekriženim rukama. Kuriozitet je da iz duplje lijevog oka strši strijela.

U kovčegu koji je dug oko metar i pol pronađen je i voštani odljevak nečijeg lica, a rendgenske su snimke pokazale da su sve kosti obložene tankim slojem metala, piše AFP.

>> Pronašao MUMIJU na bakinom tavanu!

Otac 10-godišnjaka Lutz-Wolfgang Kettler kaže da je njegov  tata umro prije 12 godina, a tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća putovao je sjeverom Afrike pa je moguće da je s jednog od putovanja tada donio i misterioznu mumiju kao svojevrsni suvenir.

Čitava je mumija još uvijek u zavojima, s obzirom da bi njihovim uklanjanjem moglo doći do raspada kostiju.

Jedan od stručnjaka koji je sudjelovao u analizi kaže da su zavoji proizvedeni tijekom 20. stoljeća, a patolog iz jedne minhenske bolnice tvrdi da je moguće da su u sarkofagu zapravo ostaci više osoba.

Lokalna policija i tužiteljstvo čekaju rezultate detaljnijih analiza kako bi vidjeli ima li posla za njih, tj. je li riječ o ostacima eventualno ubijenih ili nestalih osoba, je li riječ o prijevari ili nekom pravom povijesnom artefaktu.

'Čekamo sve dok ne dobijemo informaciju koliko su kosti stare. Ako imaju nekoliko stotina godina, onda je stvarno riječ o mumiji i neće biti daljnje istrage', kazao je glasnogovornik policije Frank Bavendiek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene