Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Las Vegas, Kina, Rusija, Britanija...

Masovna vjenčanja zbog 09.09.'09.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tisuće ljudi diljem svijeta za današnji je dan zakazalo vjenčanje jer vjeruju da će im jedinstveni datum, 09.09.'09., donijeti dug i sretan život u braku.

Samo u Pekingu za vjenčanje na današnji dan predbilježilo se više od 10.000 parova. Njih još 6.000 vjenčat će se u Šangaju, te isto toliko u Guangzhou. I u ostalim je većim gradovima vjenčanje prijavilo najmanje 2.000 parova. Vlasti međutim, očekuju da će njihov broj na kraju biti i daleko veći nego prošle godine 08.08.'08., točno na dan otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, kada su također masovno prijavljivana vjenčanja.

Pročitajte i ovo Sve skuplja vjenčanja - 1 LJUBAV IMA CIJENU Mladenci na mukama, ulazak u brak sve više prazni novčanike: Pogledajte koliko su poskupjele svadbe Jezero Mead Ostaci kod Las Vegasa VIDEO Povijesna suša otkriva jezive tajne jezera: "Ovo je tek početak"

U Britaniji je također pomama za vjenčanjima na ovaj lako pamtljiv datum. Samo u škotskom gradiću Gretna za danas je prijavljeno čak 47 vjenčanja. Policajac Michael Aldred i njegova izabranica, također policajka, Jacqueline Felton izabrali su ovaj datum upravo zbog posla kojeg obavljaju. Naime, 999 je u Britaniji broj telefona za hitne slučajeve. 'Volimo svoj posao i nismo mogli odoljeti tom datumu jer to je sad i nikad više', pojasnio je par.

U SAD-u pak trgovački lanac '99 Cents only' za današnji dan ponudio vjenčanje za 9 kalifornijskih parova po promotivnoj cijeni od samo 99 dolara, te 999,99 dolara za svaku bebu koja se danas rodi s težinom od 9lb 9oz, što je u 4.33747704 kilograma. U Las Vegasu pak, očekuju najunosniji dan nakon 'sretne sedmice', tj. 07.07.'07. Jednako dobro radit će kapelice, ali i kockarnice. 9 parova vjenčalo se točno u 09:09 sati ujutro u muzeju voštanih figura Madame Tussauds, a 99 ih čeka 21:09 kada će u brak stupiti tijekom zajedničke ceremonije u tornju Stratosfere. Svi su za svoj 'paket' naravno platili 99 dolara. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene