Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na tisuće ljudi diljem svijeta za današnji je dan zakazalo vjenčanje jer vjeruju da će im jedinstveni datum, 09.09.'09., donijeti dug i sretan život u braku.


Samo u Pekingu za vjenčanje na današnji dan predbilježilo se više od 10.000 parova. Njih još 6.000 vjenčat će se u Šangaju, te isto toliko u Guangzhou. I u ostalim je većim gradovima vjenčanje prijavilo najmanje 2.000 parova. Vlasti međutim, očekuju da će njihov broj na kraju biti i daleko veći nego prošle godine 08.08.'08., točno na dan otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, kada su također masovno prijavljivana vjenčanja.

Vezani članci Sala za slavlja Ništa od matura i vjenčanja, čitava branša broji gubitke: "Ako bude ovako - jedino rješenje je da zatvorimo" Slika nije dostupna Kažu da je ovo jako sretan dan!

U Britaniji je također pomama za vjenčanjima na ovaj lako pamtljiv datum. Samo u škotskom gradiću Gretna za danas je prijavljeno čak 47 vjenčanja. Policajac Michael Aldred i njegova izabranica, također policajka, Jacqueline Felton izabrali su ovaj datum upravo zbog posla kojeg obavljaju. Naime, 999 je u Britaniji broj telefona za hitne slučajeve. 'Volimo svoj posao i nismo mogli odoljeti tom datumu jer to je sad i nikad više', pojasnio je par.

U SAD-u pak trgovački lanac '99 Cents only' za današnji dan ponudio vjenčanje za 9 kalifornijskih parova po promotivnoj cijeni od samo 99 dolara, te 999,99 dolara za svaku bebu koja se danas rodi s težinom od 9lb 9oz, što je u 4.33747704 kilograma. U Las Vegasu pak, očekuju najunosniji dan nakon 'sretne sedmice', tj. 07.07.'07. Jednako dobro radit će kapelice, ali i kockarnice. 9 parova vjenčalo se točno u 09:09 sati ujutro u muzeju voštanih figura Madame Tussauds, a 99 ih čeka 21:09 kada će u brak stupiti tijekom zajedničke ceremonije u tornju Stratosfere. Svi su za svoj 'paket' naravno platili 99 dolara.