Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka dozvolu da otvori vrata

Machu Picchu: Francuski pustolov otkrio tajni prolaz do blaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapečaćena vrata koja podsjećaju na otvore drevnih grobnica otkrivena su u samom središtu svetog grada Inka. Geofizičkim istraživanjima utvrđeno je da se iza njih skriva blago, ali još nisu otvorena.

Francuski arheolog i pustolov Thierry Jamin posljednjih je 15-ak godina proveo tragajući za ostacima drevne civilizacije Inka po džunglama na jugu Perua. Dosad je otkrio oko 30 vrijednih nalazišta među kojima je nekoliko tvrđava i dijelova cijelih gradova.

Pročitajte i ovo Zlato Informer Odlična zaštita od inflacije i krize? Jedna investicija jako privlači građane, stručnjaci imaju nekoliko savjeta Saša Ivanović Nekoliko savjeta U što je bolje ulagati: Srebra ima 19 puta više od zlata, ali veći mu je i PDV

Nedavno se odlučio pročešljati Machu Picchu u kojem je, na temelju priče jednog inženjera koji je 2010. bio ondje u turističkom posjetu, pronašao tajni ulaz u podzemlje u samom središtu drevnog grada. Riječ je o zapečaćenim vratima koja podsjećaju na ulaz u grobnicu.

>> Lightshow na ruševinama Machu Picchua

Početkom prošle godine Jamin je od peruanskog ministarstva kulture dobio dozvolu da provede detaljnije geofizičko istraživanje misterioznog ulaza, što je u travnju i učinio. Ispostavilo se da se iza vrata skriva čitav niz prostorija i stube koje vode dublje u podzemlje, a u barem jednoj su, kako piše Before it's News otkrivene veće količine zlata i srebra.

No, to je sve otkriveno s vanjske strane, tako da nije jasno o kakvim je predmetima zapravo riječ. Jamin je u međuvremenu zatražio dozvolu da napokon otvori vrata i uvjeri se što se doista skriva iza njih. Dozvolu je zatražio u svibnju prošle godine, a čekanje bi navodno trebalo završiti uskoro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene