Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što mu bi?

Lovac na jelene: Majmun pokušao napraviti bebu "bambiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski makakiji i sika jeleni žive u slozi, ali ovakvo što još nije zabilježeno.

Zahvaljujući fotografu Alexandru Bonnefoyu, odnosno snimci nastaloj na japanskome otoku Yakushimi, svijet je dobio tek drugi kamerom zabilježen dokaz da doista postoje seksualni odnosi između dviju vrlo udaljenih životinjskih vrsta.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Slika nije dostupna Zdrpaj i zbriši Majmun jedan: Lokalni 'galeb' bez pardona navalio na grudi turistkinje

Bonnefoy je, naime, predstavio pokušaj japanskog makakija da spolno opći sa sika jelenom, što je poprilično zbunilo mnoge znanstvenike.

Japanski makakiji i sika jeleni inače žive u slozi, ali da između njih može doći i do seksualnih odnosa dosad nije bilo zabilježeno. Jeleni te majmunčiće vole jer im tresu voće sa stabala, dok majmunčići jelene timare ili ih koriste kao prijevoz koji gdjekad znaju zajahati.

Majmunčić je ujedno pokazao i visok prag netolerancije prema pripadnicima vlastite vrste koji su se približili partnerici, pa su znanstvenici izveli pretpostavku da tek uči o spolnosti, ali i postavili teoriju da možda nema pristup majmunčicama zbog čega se zbunio i u jelenu pronašao zamjenu.

Je li doista o tome riječ ne znamo, ali vam zato možemo u nastavku reći da je sika jelen daleko bolje prošao u odnosu na kraljevskog pingvina kojeg je silovao tuljan. Upravo je taj incident do jučer bio jedini kamerom zabilježen seksualni odnos između dviju vrlo udaljenih vrsta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene