Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski makakiji i sika jeleni žive u slozi, ali ovakvo što još nije zabilježeno.


Zahvaljujući fotografu Alexandru Bonnefoyu, odnosno snimci nastaloj na japanskome otoku Yakushimi, svijet je dobio tek drugi kamerom zabilježen dokaz da doista postoje seksualni odnosi između dviju vrlo udaljenih životinjskih vrsta.

Vezani članci Škorpioni Nije za one slabog srca: Rukuje škorpionima kao da su bezopasni, mnogi ne mogu ni gledati snimku Mačke i privatnost Privatnost im je nepoznanica, vlasnici ne mogu ni obaviti nuždu u miru

Bonnefoy je, naime, predstavio pokušaj japanskog makakija da spolno opći sa sika jelenom, što je poprilično zbunilo mnoge znanstvenike.

Japanski makakiji i sika jeleni inače žive u slozi, ali da između njih može doći i do seksualnih odnosa dosad nije bilo zabilježeno. Jeleni te majmunčiće vole jer im tresu voće sa stabala, dok majmunčići jelene timare ili ih koriste kao prijevoz koji gdjekad znaju zajahati.

Majmunčić je ujedno pokazao i visok prag netolerancije prema pripadnicima vlastite vrste koji su se približili partnerici, pa su znanstvenici izveli pretpostavku da tek uči o spolnosti, ali i postavili teoriju da možda nema pristup majmunčicama zbog čega se zbunio i u jelenu pronašao zamjenu.

Je li doista o tome riječ ne znamo, ali vam zato možemo u nastavku reći da je sika jelen daleko bolje prošao u odnosu na kraljevskog pingvina kojeg je silovao tuljan. Upravo je taj incident do jučer bio jedini kamerom zabilježen seksualni odnos između dviju vrlo udaljenih vrsta.