Obavijesti Video Pretražite Navigacija
liječnik je u zatvoru

Nije moguće liječiti rak sodom bikarbonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne postoje nikakvi dokazi u prilog popularnoj teoriji da je moguće liječiti rak sodom bikarbonom i limunom.

Kombinacija sode bikarbone i limuna navodno se pokazala 10.000 puta jačom u procesu ubijanja raka od kemoterapije, no za takvo što nema znanstvene potvrde niti istraživanja s argumentima u prilog toj tezi.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Danijel Škvorc Na rubu smrti Probudio se i nije mogao hodati, a onda je započela njegova borba za život: "Razmišljao sam hoću li se sutra probuditi"

Glavni zagovornik takvog pristupa je bivši talijanski liječnik Tullio Simoncini, koji je ostao bez liječiničke licence te je osuđen zbog smrti pacijenata.

Prvi je put na sudu završio 2003. nakon smrti trojice pacijenata, kojima je terapiju naplatio ukupno više od 15.000 eura.

Simoncini je, nakon gubitka dozvole u Italiji, praksu nastavio u drugim državama u alternativnim klinikama. Posljednji sudski postupak završen je 2018., a presudom je dobio 5,5 godina zatvora zbog ubojstva pacijenta i nezakonite liječničke prakse. 

U prvoj verziji članka prenijeli smo lažnu vijest da su soda bikarbona i limun dobri za naše tijelo, odnosno zdravlje te da neki tvrde da su učinkovitiji i od kemoterapije. Na pogrešne informacije u starom članku upozorio nas je portal raskrinkavanje.ba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene