Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojka (22), čiji identitet nije otkriven, avionom je otišla je bez znanja roditelja u Santo Domingo 14. kolovoza, kako bi se susrela sa muškarcem, s kojim se upoznala putem Interneta. Sljedećeg dana, netko je nazvao njezinog oca i rekao da mu je kći oteta.


Mlada Španjolka inscenirala je vlastitu otmicu u Dominikanskoj Republici, kako bi njezin otac platio otkup, s kojim je ona planirala snimiti glazbeni album, priopćila je španjolska policija, a prenosi AFP.

Vezani članci Oslobođene djevojke u Nigeriji 01 Oslobođeno 279 nigerijskih učenica: ''Većina nas je imala ozlijeđena stopala, rekli su da će ustrijeliti sve koji ne mogu hodati'' Škola u Nigeriji Naoružani otmičari oslobodili nigerijske učenike, i dalje se traga za 300 otetih djevojčica

'Čovjek je čuo kćer kako plače i glas muškarca sa južnoameričkim naglaskom koji mu je poručio da joj je život u opasnosti', navodi se u priopćenju policije.

Lažni otmičar je nakon tri dana ponovno nazvao oca i tražio 6.000 eura za njezino puštanje, no otac je sve prijavio španjolskoj policiji, koja je pretražila podatke na društvenim mrežama, na računalu i identificirala 23-godišnjeg muškarca s kojim se djevojka sastala na otoku u Karibima.

Španjolska policija je o slučaju obavijestila kolege u Dominikanskoj Republici, koji su brzo pronašli par.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook