Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski poduzetnik iskoristio je posjet trgovini u bescarinskoj zoni u zračnoj luci u Singapuru kako bi kupio još neke 'sitnice', među kojima bocu viskija za 200.000 dolara (gotovo 150.000 eura).


Boca škotskog viskija Dalmore single malt starog 62 godine, bila je izložena pod zvonom u međunarodnoj zračnoj luci Changiju u tom gradu-državi, po cijeni od 250.000 singapurskih dolara (199.400 američkih dolara).

'Samo je 12 takvih u svijetu', rekao je glasnogovornik zračne luke, dodavši da je Kinez odmah platio polovicu iznosa kako bi bio siguran da će boca biti njegova. Riječ je o 'stalnom posjetitelju' Singapura, dodao je glasnogovornik, koji nije htio reći ništa više o sretnom vlasniku.

Po podacima Udruge škotskog viskija sa sjedištem u Škotskoj, Singapur je, nakon Sjedinjenih Država i Francuske, treći po veličini uvoznik tog skupocjenog pića. Na tom je mjestu donedavno bila Španjolska. (Hina)
 

Vezani članci Boris Johnson Johnson odbacuje zahtjev škotske premijerke za drugim referendumom o neovisnosti, Sturgeon mu ekspresno odgovorila Ivana Petrović Ivana Petrović iz Londona: "Johnsonova senzacija bi se tako vrlo lako mogla pretvoriti i u Pirovu pobjedu"