Angry Birds
Angry Birds

Da li vam je poznata igrica „Angry Birds“?


Ova i ostale igrice finske kompanije Rovio ukupno su preuzete preko 3,7 milijardi puta, što je jedan od razloga izlaska Rovia na burzu. Trgovanje njegovim dionicama započelo je 3. listopada.

Trenutna cijena dionice je oko 11 eura.

Fortrade, u svjetlu izlaska Rovia na burzu, je pripremio besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio" (takozvani CFD-i), namjenjen svima koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio ili onima koji ulažu u sebe i jednostavno žele proširiti svoje znanje. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio" preuzmite ovdje.

Angry Birds


Izlazak na burzu – prilika za investiture

Izlazak na burzu (inicijalna javna ponuda) kompanije Rovio, pruža potencijalnim investitorima dio vlasničkog udjela u kompaniji. Trema, investicijska kompanija koju vodi Kaj Hed, otac suosnivača kompanije Rovio, Mikael i Niklasa Heda, imat će oko 36,6% vlasničkog udjela nakon inicijalne javne ponude dionica. Tu su i drugi veliki investitori koji će imati značajne udjele u kompaniji, kao što je kompanija venture capital Atomico, kao i Niklas Hed osobno, koji će imati oko 14% vlasničkog udjela u Roviu.

Besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio" preuzmite ovdje.

Angry Birds


Angry Birds kao prepoznatljiv brand

Digitalni svijet je prepun jednokratnih hitova - kompanija koje pokušavaju jedan jedini uspješni brend pretvoriti u veliki biznis, koji nakon promjene tehnologije i potrošačkih navika više ne bude interesantan tržištu.

Kreatori igrice Angry Birds se nadaju da će prkositi tom trendu.

Rovio je postao uspješan zahvaljujući igrici za smartphone telefone u kojoj jato šarenih ptica ratuje sa vojskom zelenih praščića. Uslijedio je niz nastavaka igrice, igračke i odeća, a na kraju i animirani film.

Film „Angry Birds“ zaradio je oko 350 milijuna dolara. Nastavak se očekuje u rujnu 2019. godine.

Besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio" preuzmite ovdje.

Angry Birds


Budućnost Angry Birdsa

Rovio je uspio iskoristiti trenutnu ekspanziju na tržištu video igara. Ostvareni prihodi na tržištu video igrica iznosili su 12 milijardi dolara u 2012. godini, a procjena je da će ostvareni prihodi ove godine dostići 50 milijardi dolara. Glavni zadatak kompanije Rovio je da ostvari profit nezavisno od uspjeha Angry Birds igrice. Ona, kao i njeni nastavci čine 79% prihoda u proteklih 12 meseci.

Rovio sada planira povećanje operativnog dobitka na 30% sa sadašnjih 11,9% nakon završetka drugog kvartala. Rovio također planira rast preko prognoziranih 10,4% na godišnjoj razini i prihode od 16,7 milijardi dolara.

Besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica kompanije Rovio" preuzmite ovdje.

 

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.