Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top 10

Turisti ova mjesta izbjegavaju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo su neke od najslabije posjećenih zemalja na svijetu.

Jeste li se ikad pitali koje su zemlje neke od najslabije turistički posjećenih na svijetu? Stranica travelandescape.ca donosi listu deset, prema njima, najmanje posjećenih zemalja na svijetu.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

1. Kiribati
Otočje Kiribati prestavljaju 32 atolska otoka raspršena na preko 3,5 milijuna kvadratnih kilometara i s populacijom od samo 100 tisuća ljudi. Usred Pacifičkoga oceana, Kiribati godišnje navodno primi oko 4000 turista. Mjesto je na Zemlji koje prvo dočeka Novu godinu, a zbog globalnog zatopljenja i dizanja razine mora prijeti mu potpuno potopljenje.

2. Timor-Leste
Prema legendi, golemi se krokodil pretvorio u otok Timor, u jugoistočnoj Aziji. Nadimak je otoka, dakako, 'krokodilski otok'.

3. Bhutan
Kad se pogleda razina ljudskih prava u ovoj zemlji, i ne čudi što je tako slabo posjećena.

4. Marshallovi otoci
Nalaze se na sjevernom Pacifiku, a sastoje se od 1.156 otoka. Populacija mu, s druge strane, iznosi svega 68 tisuća ljudi, a dom je i najvećeg broja morskih pasa na svijetu.

5. Moldavija
Nisu samo pacifički otočići najslabije posjećena mjesta na svijetu, već je to i jedna europska država. Iako nema mnogo turista, ima razvijenu vinsku industriju, a navodno slovi i kao zemlja s najvećom konzumacijom alkohola po glavi stanovnika.

>> Je li ovo 5 najčudnijih građevina na svijetu?

6. San Marino
Malena država u Italiji prostire se na površini od samo 61 četvornog kilometra. Smatra se da ima najstariji ustav na svijetu, a napisan je 1600. godine.

7. Sao Tome i Principe
Ova malena zemlja na zapadnoj obali Afrike sastoji se od dva otoka, koja su dio gotovo nestalog lanca vulkanskih planina.

8. Sierra Leone
Mračna prošlost ove zemlje bili su pobunjenički ratovi, djeca vojnici i krvavi dijamanti, ali mir je proglašen 2002. godine i sada je puno sigurnije mjesto za odmor. To, izgleda, turistima još uvijek nije dovoljno.

9. Solomonski otoci
Tropska zemlja istočno od Papue Nove Gvineje sastoji se od oko tisuću otočića. Prekrasno mjesto ukoliko doista želite pobjeći od svega.

10. Tonga
Nadimak 'prijateljsko otočje' ovoj je pacifičkoj zemlji dao pisac James Cook, nakon što je doživio izvanrednu dobrodošlicu lokalnoga stanovništva, tijekom svoga posjeta 1773. godine.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene