Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte ih!

Je li ovo 5 najčudnijih građevina na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam pet neobičnih građevina na svijetu.

Arhitekti se diljem svijeta trude učiniti upravo svoj nacrt građevine što je moguće neobičnijim i upečatljivijim. Ovi su to, izgleda, i uspjeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od gladi, žeđi i bolesti SNIMKE IZ ZRAKA Pogledajte što je potres učinio Nepalu Slika nije dostupna Jeste li znali? 10 najčudnijih stvari o Južnoj Koreji!

1. Iskrivljena kuća u Poljskoj

Ova se građevina nalazi u Sopotu u Poljskoj. Izgleda kao da je građevina na fotografiji rezultat nevještog korištenja photoshopom. Zgrada je, međutim, stvarna. Izgrađena prema nacrtima Jana Marcina Szancera i Pera Dahlberga, ova građevina ima krov prekriven metalnim pločicama i zelenim crijepom, stvarajući iluziju ljuskica na zmajevoj koži.

2. Longaberger u Ohiju

Ovaj primjerak nove arhitekture može se komotno nazvati najvećom košarom na svijetu, piše Urban Ghosts. Zgrada ima sedam katova i iznutra je potpuno normalna. Ali izvana...

3. 'Kockaste kuće' u Rotterdamu

Prvi pogled na ovu građevinu potpuno je zbunjujući. Oči se pokušavaju priviknuti, ne možete isprve otkriti na koji način je što nakrivljeno. Možemo samo pretpostaviti kako se osjećaju oni koji unutra žive...

2. Habitat 67 u Kanadi

Prvotno zamišljena kao cjenovno povoljno rješenje za stambeno zbrinjavanje velikoga broja ljudi, ovaj je zgrada postala upravo suprotno - skupo rješenje za graditelje. Sad je jedna od montrealskih atrakcija, a predstavlja ilustraciju života ljudi u prenapučenim gradovima.

1. Grad kontejnera u Londonu

Za život u auto-prikolici smo čuli iz američkih filmova, ali ovo u Londonu nova je vizija stambenih rješenja 21. stoljeća. Radi se, naime, o metalnim kontejnerima. Iako se možda čine čudnim izborom za životni prostor, oni su izrazito čvrsti, dugotrajni i otporni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene