Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PUT KA SREĆI

Je li vaša jedna od njih? 7 tajni sretnih obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedničko blagovanje, ispunjena obećanja i stvaranje zajedničkih uspomena samo su neke od ključnih stvari koje čine obiteljsko blaženstvo

Svi mi zamišljamo kako bi savršena obitelj trebala izgledati i u nekim trenucima pomislimo da je to baš naša. Ipak, mnogi se susreću sa stresom u obitelji koji je potaknut lošim odnosima, svakodnevnim sitnicama ili situacijama te sanjaju o 'obiteljskom blaženstvu'. Stara izreka kaže: 'Sudbina nam daje obitelj, a prijatelje biramo sami.' No ipak možemo izabrati biti član sretne obitelji. Donosimo sedam tajni obitelji o kojoj sanjamo.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Jason Loutitt ispred Terma Sveti Martin Od Francuske do Međimurja biciklom Kanađanin Jason Loutitt prešao 2600 km kako bi se pripremio za Svjetsko prvenstvo u trčanju

Tajna br.1: Svaki član obitelji odgovoran je za svoju sreću

Savršenstvo koje očekujemo od sebe i drugih ponekad često zna biti prevelik teret. Dopustite si nesavršene trenutke i izaberite sreću bez obzira na sve. Odlukama koje donosite svakodnevno odgovorni ste za vlastitu sreću; birajte raditi nešto što vas ispunjava, birajte pozitivan stav i prave ljude oko sebe, birajte oprost te se usredotočite na ono što imate, a ne ono što ne možete nikada imati. Sreća je izbor, koju za sebe možete izboriti samo vi, a obitelj vas može u tome poduprijeti.

Tajna br. 2: Okupljanje za stolom

Vrlo banalno, a često neispunjeno- zajedničko blagovanje. Zajednički doručak, ručak ili večera vrlo je važna stavka u životu sretne obitelji. To je vrijeme kada članovi komuniciraju, smiju se zajedno i saznaju važne informacije iz života svojih najmilijih, a najbitnije od svega to je trenutak kada se grade čvrste obiteljske veze. Dovoljno je samo četiri puta tjedno okupiti obitelj za stolom kako bi bila sretna.

Dovoljno je samo četiri puta tjedno okupiti obitelj za stolom kako bi bila sretna.

Tajna br. 3: Istina je na prvom mjestu, a obećanja se ispunjavaju

Laganje i neiskrenost često su pravi razlozi raspada obitelji. Ponekad se teško odvažiti biti baš u svakom trenutku iskren, no čak i oni naizgled čvrsti odnosi brzo se raspadnu zbog laži ili šutnje. Uvijek budite iskreni i otvoreni prema svakom članu obitelji, a povjerenje među vama očvrsnut će i ispunjena obećanja.

Tajna br. 4: Provodite kvalitetno vrijeme skupa

Stvarajte zajedničke uspomene danas, dok još nije kasno. Priče koje prepričavate drugima, zajedničke šale i provodi, ono je što obitelji ispunjava vedrinom i srećom. Ponekad je u ovom užurbanom životu teško odvojiti nekoliko sati za najbliže, bilo to zajednički odlazak u kino, na izlet ili roštilj u prirodi.

U takvim situacijama ne libite se voditi važne razgovore ili izražavati ljubav, jer nikad ne znate kada će vam se za to ponovno pružiti prilika. Zajednički vikend u prirodi ispunjen aktivnostima i prilagođen obiteljima poput onog u Termama Sveti Martin stvorit će trenutke za pamćenje.

Tajna br. 5: Stvorite i poštujte rituale

Obiteljima su potrebni rituali, bilo to zajedničko uspavljivanje djece, nedjeljni ručak ili večer gledanja filmova. Ovakvi ili slični rituali, koji mogu biti i vjerske osnove, zbližavaju obitelj jer se ponavljaju. Kako bi stvarno funkcionirali bitno je samo da budu fleksibilni kako s vremenom ne bi postali teret.

Tajna br. 6: Smanjite decibele

Temperamentna komunikacija vrlo je uobičajena na našem podneblju, no problem nastaje kad ona izmakne kontroli. Djeca koja odrastaju u mirnom okruženju u kojem se s njima razgovara na smireniji način, ali da im se pri tom ipak određuju stroge granice i pravila, stječu potrebnu sigurnost i samopouzdanje. Dok se pretjeranim deranjem i gubljenjem kontrole, postiže upravo suprotno.

Tajna br.7: Posao ne donosite kući

Iako se u današnje vrijeme ovo čini kao nemoguća misija, na kraju dana ipak morate posložiti prioritete, a na prvom mjestu trebala bi biti vaša obitelj. Preko dana u potpunosti se posvetite poslu no onog trena kada vam službeno radno vrijeme završi na redu je vaša obitelj. Odsutnost duhom jednaka je onoj fizičkoj stoga pokušajte, u svakom smislu riječi, biti prisutni ono kratko vrijeme u danu koje provodite sa svojom obitelji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene