Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripite krafne

Jamie Oliver otkrio fritule!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati kuhar odlučio je predstaviti jela država koje će se natjecati na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Povodom Svjetskog prvenstva u nogometu poznati kuhar Jamie Oliver odlučio je predstaviti hranu koja dolazi iz država momčadi koje će uskoro zaigrati u Brazilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija upozorenje Provjerite zalihe: Povlači se proizvod zbog prevelike količine otrova Slika nije dostupna cijena nepoznata Jelena Pavičić Vukičević na Facebooku pokazala svoju kuhinju: "S obzirom na interes..."

Hrvatska je svoje mjesto dobila na samom početku kao zemlja koja će u četvrtak zaigrati s domaćinom. A Oliver je svojim čitateljima predstavio 'hrvatske krafne pod imenom fritule ili uštipci'. Iako se, piše Oliver, tradicionalno poslužuju u božićno vrijeme, teško se držati tog pravila.

Poručio siromašnima: Jedite stari kruh!

Jamie Oliver koristio je sastojke koje je imao pri ruci uz napomenu da se u Hrvatskoj u smjesu za fritule stavlja hrvatsko piće - loza.

A zašto je odabrao fritule? Smatra da je riječ o savršenoj poslastici za nogometne partije - može se pojesti u jednom zalogaju, a i tijesto se može napraviti vrlo brzo i jednostavno. Onda se žličicom stavlja u vruće ulje i prži tek nekoliko minuta, objasnio je i na kraju upozorio: 'Ove hrvatske krafne vrlo su zarazne, pogotovo posute šećerom u prahu. Najbolji dio svakako je onaj u kojem zagrizete grožđice unutar tijesta'.

Nećete vjerovati što najviše kradu Golom kuharu!

Za svoje fitule kuhar je koristio glatko brašno, suhi kvasac, šećer, jaja, koricu limuna, vanilin šećer, rakiju, mlijeko, grožđice, ulje za prženje i šećer u prahu za posipanje, a detalje recepta koji predlaže možete pročitati OVDJE.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene