Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo u dućanima

Izumili mašine za pranje pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vlasnike kućnih ljubimaca u Tokiju prodavaonice opreme za kućne ljubimce imaju novu uslugu. Pranje pasa u posebnoj mašini.

Vlasnici više ne moraju gubiti vrijeme na kupanje svojih pasa, jer za pola sata posebna mašina obavit će posao umjesto njih. U prodavaonici kažu da mašina može i najprljavijeg psa učiniti blistavim, prenosi Press. Mašina je, očekivano, izazvala nezadovoljstvo raznih društava za zaštitu životinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

Proizvođač posebnih mašina za pranje pasa, Naka Honda, kaže da su mašine potpuno bezopasne i ugodne za pse kada se naviknu na tretman. U pola sata koje pas provede u mašini ona ga opere šamponom, ispere ozonskom vodom i osuši ga. Da su zaposlenici prodavaonice uvjereni da je bezopasna pokazali su vlastitim iskustvom. Jedan je zaposlenik ušao u specijalnu mašinu i prošao cijeli tretman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene