Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva strategija...

Islandski tinejdžer uspio uvjeriti Busheve sigurnjake da je on predsjednik Islanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Administracija američkom predsjednika Georgea Busha mlađeg imala je svoje trenutke uspona i padova. Ovim događajem sigurno se neće hvaliti svojim unucima.

2007. godine jedan je islandski tinejdžer nazvao Bijelu kuću i predstavio se kao islandski predsjednik Olafur Ragnar Grimsson.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Službe sigurnosti obavile su nekoliko koraka provjere identiteta, a šesnaestogodišnji Vifill Atlason je uspješno odgovorio na sva pitanja koja su mu postavili i to uz pomoć Wikipedije.

Još nekoliko trenutaka nakon toga službe sigurnosti bile su uvjerene da na telefonu imaju islandskog predsjednika. Tada su Vifillu rekli da za nekoliko trenutaka može očekivati povratni poziv od predsjednika Busha.

No, sigurnosna služba je očito odradila svoj posao jer umjesto Busheva poziva, na Vifillu je na vrata pokucala policija, odvukli su ga u policijsku postaju, te ga satima ispitivali kako bi otkrili otkuda mu telefonski broj Zapadnog krila. Unatoč svemu Viffil je u svojoj zemlji postao heroj.

'Samo sam htio proćaskati s njim, pozvati ga na Island, da čujem što ima za reći', rekao je nakon svega Vifill. Što reći...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene