Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvena mreža Pinterest, poznatija kao stranica gdje možete naći kreativne recepte za kolače, nove modne trendove i ideje za rukotvorine, odnedavno ima i novu uporabu.


Naime, Pottstown Mercury, novinski izdavač, na svom je Pinterest profilu počeo objavljivati policijske snimke traženih zločinaca i kriminalaca. Ispod svake slike stoji i kratki opis zločina za koje je optuženi tražen.

Vezani članci Napad u Hanauu kraj Frankfurtha - 5 Krvavi napad u Njemačkoj: Najmanje osmero mrtvih i petero ranjenih, policija traga za napadačima, grad nadlijetali helikopteri Novakovec: Policijski očevid u kući u kojoj je pronađeno tijelo žene Policija traži ubojicu: Na tijelu žene (77) iz Novakovca pronađene višestruke ozljede

Ovakav način objavljivanja polučio je mnogo uspjeha za lokalnu policiju, iz koje tvrde da je od početka objavljivanja slika traženih kriminalaca na Pinterestu, uspješnost hvatanja istih porasla za nevjerojatnih 58 posto, prenosi Boingboing.

>> Policija traga za ovom pljačkašicom

To djelomično mogu zahvaliti i samim građanima koji policiji sugeriraju gdje bi određenog muškarca ili ženu mogli locirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook