Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvena mreža Pinterest, poznatija kao stranica gdje možete naći kreativne recepte za kolače, nove modne trendove i ideje za rukotvorine, odnedavno ima i novu uporabu.


Naime, Pottstown Mercury, novinski izdavač, na svom je Pinterest profilu počeo objavljivati policijske snimke traženih zločinaca i kriminalaca. Ispod svake slike stoji i kratki opis zločina za koje je optuženi tražen.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala Djevojka i piton Ležerno uklanjanje pitona je video koji će vam popraviti dan, Australci su neka posebna sorta

Ovakav način objavljivanja polučio je mnogo uspjeha za lokalnu policiju, iz koje tvrde da je od početka objavljivanja slika traženih kriminalaca na Pinterestu, uspješnost hvatanja istih porasla za nevjerojatnih 58 posto, prenosi Boingboing.

>> Policija traga za ovom pljačkašicom

To djelomično mogu zahvaliti i samim građanima koji policiji sugeriraju gdje bi određenog muškarca ili ženu mogli locirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook