Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotografije na Pinterestu

I do toga je došlo: Kriminalce hvataju putem društvenih mreža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvena mreža Pinterest, poznatija kao stranica gdje možete naći kreativne recepte za kolače, nove modne trendove i ideje za rukotvorine, odnedavno ima i novu uporabu.

Naime, Pottstown Mercury, novinski izdavač, na svom je Pinterest profilu počeo objavljivati policijske snimke traženih zločinaca i kriminalaca. Ispod svake slike stoji i kratki opis zločina za koje je optuženi tražen.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Ovakav način objavljivanja polučio je mnogo uspjeha za lokalnu policiju, iz koje tvrde da je od početka objavljivanja slika traženih kriminalaca na Pinterestu, uspješnost hvatanja istih porasla za nevjerojatnih 58 posto, prenosi Boingboing.

>> Policija traga za ovom pljačkašicom

To djelomično mogu zahvaliti i samim građanima koji policiji sugeriraju gdje bi određenog muškarca ili ženu mogli locirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene