˝Društveno-ekonomska dobrobit zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj˝ naziv je jednogodišnjeg istraživanja koje je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu proveo u suradnji s talijanskom Grupom Calzedonia u Hrvatskoj, a čiji su rezultati predstavljeni na današnjoj Konferenciji u Varaždinskom Hotelu Turist, 15. svibnja 2019. godine.

Galerija


 Grupa Calzedonia u Hrvatskoj zapošljava značajan broj osoba s invaliditetom, ali i druge teško zapošljive osobe, sukladno njihovim fizičkim i mentalnim sposobnostima kroz postupno uvođenje u proces rada. Rezultati istraživanja predstavljeni su na konferenciji koja se 15. svibnja 2019. godine od 10 do 14 sati održava u Hotelu Turist u Varaždinu.

PR
PR

Vezani članci Josip Aladrović Oporba protiv odluke da se štedi i na osobama s invaliditetom: "Zašto Vlada nije uzela administraciji?" PR Prodajna mjesta Tele2 prilagođena potrebama osoba s invaliditetom

Cilj istraživanja bio je utvrditi društveno-ekonomski utjecaj odnosno značaj zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj za same osobe s invaliditetom, njihove obitelji, poslodavca, njihove suradnike bez invaliditeta i lokalnu zajednicu. Svi spomenuti ujedno su bili i sudionici istraživanja jer njihov temelj bilo je upravo iskustvo i percepcija samih sudionika procesa zapošljavanja.

Rezultati istraživanja pokazali su kako je uspješno zapošljavanje socijalno osjetljivih skupina moguće i kako je od strane Grupe Calzedonia u Hrvatskoj po tom pitanju već puno učinjeno i dokazuje kako marginalizirane skupine mogu biti jednako vrijedni članovi društva, što svakako valja pohvaliti. Grupa Calzedonia u Hrvatskoj trenutno zapošljava 100-tinjak osoba s posebnim potrebama.

PR
PR

Ova pozitivna praksa mogla bi biti poticaj i drugim trgovačkim društvima da se odvaže na zapošljavanje osoba s invaliditetom, a kako na kvalitetan, pravilan i ekonomski održiv način uključiti u rad ovu društvenu skupinu saznat će na poludnevnoj konferenciji koja se održava 15. svibnja 2019. godine od 10 do 14 sati u Hotelu Turist u Varaždinu.