Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti i druge slavne osobe

Francuski haker 'provalio' u Obamin Twitter profil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposleni haker je uhićen u zajedničkoj akciji francuske policije i FBI-ja.

U Francuskoj je uhićen muškarac pod optužbom da je pokušao 'provaliti' u Twitter profil američkog predsjednika Baracka Obame, ali i slavnih osoba iz showbiza kao što je Britney Spears, javlja francuska policija. Adeline Champagnat, kapetanica i stariji član policijskog odjela za cyber zločine, kaže da je 25-godišnji nezaposlen muškarac imao pristup zaporkama administratora na Twitteru. On ih je htio iskoristiti za provalu u račune američkih političara i slavnih osoba. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevarila kozmetičku tvrtku Protiv Britney Spears podignuta tužba teška 10 milijuna dolara Slika nije dostupna Zar se sprema na ronjenje? VIDEO: Jackassovci katapultirali i okupali Britney Spears u fekalijama

'Iako nije došao do njihovih osobnih računa, uspio je zadobiti kontrolu nad Twitterom', rekla je.  FBI je već u srpnju prošle godine dojavio Francuzima da jedna ili više osoba pokušava dobiti pristup Twitteru. Zadobivši kontrolu nad ovom socijalnom mrežom, dobio je mogućnost stvaranja i brisanja profila ili čak krađe povjerljivih informacija.

Francuski haker je koristio ime Hackercroll. Trenutno je pritvoren u gradu Clermont Ferrand. Već od prije je poznat po manjim internetskim prijavarama. U ovom slučaju ga je više intrigirao osobni život žrtava, nego dobivanje nekih osjetljivih informacija. Njegov cilj nije bio novac, nego samo da pokaže kako može pristupiti računima Twitterovih korisnika. Povjerljive informacije, do kojih je došao, pokušao je objaviti na blogu rezerviranom za hakere. Francuskoj policiji su u uhićenju pomogli FBI kolege, koji su samo zbog toga došli u Francusku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene