Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati su počinitelji dvojicu Sudanaca izvrijeđali na rasnoj osnovi, a zatim i pretukli.


Čelnici njemačkog niželigaša Deinstera, baš kao i svi koji sudjeluju u radu kluba, stali su u obranu dvojice tamnoputih nogometaša koje su zbog boje kože nepoznati huligani verbalno i fizički napali dan uoči Uskrsa.

Vezani članci Emmanuel Macron i Kolinda Grabar- Kitarović (Foto: AFP) Grabar-Kitarović o grljenju nogometaša u Rusiji, citirala i Marilyn Monroe: ''Ponovila bih to opet!" Novac (Foto: Dnevnik.hr) Lista srama: Među poreznim dužnicima i brojna poznata imena

Pretučeni su mladići u Njemačku stigli kao izbjeglice iz Sudana, a momčad se s njima solidarizirala tako što je u srijedu na klupskoj stranici na Facebooku objavljena digitalno obrađena fotografija.

Na njoj su svi prikazani kao tamnoputi ljudi, a uz objavu je između ostalog istaknuta rečenica: Emade i Amare, vi ste naši i sretni smo što ste s nama.

"Neka svima bude jasno da su Emad i Amar nerazdvojivi dio naše momčadi, a na neka manjina na kojoj će netko na nasilan način iskaljivati svoje osobne frustracije", izjavio je trener momčadi Soenke Kreibich.

Pogledajte fotografiju koja je u međuvremenu postala hit na Facebooku i uz koju su stotine ljudi također kazale "ne rasizmu" 

 

Unser Freund und Mitspieler Emad wurde am Samstag, aus rassistischen Gründen, beschimpft und geschlagen. Das ist einfach...

Posted by Deinster SV on Wednesday, March 30, 2016