Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPEKTAKULARNI PROJEKT

FOTO Milijunski grad koji nakon ovog više neće biti u sjeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjednik natjecanja za dizajn nove poslovne četvrti morao je zadovoljiti zanimljive kriterije...

Shenzen je do sada zasjenjeni susjed prosperitetnog Hong Konga, ali tko zna koliko još dugo. Naime, dizajneri su pozvani da predaju svoje viđenje tamošnjeg poslovnog distrikta smještenog na području koje se prostire na 170 hektara zemlje, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV HDZ VS. HDZ Velika pobuna u Dubrovniku! Prijepori oko brze ceste do zračne luke u Konavlima vrijedne 400 milijuna eura: "Ovo je postalo političko pitanje" Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura

Uvjet je bio da ima barem tri visoka tornja, da bude mješavina trgovačkih i kulturnih objekata te da se uklopi u okoliš.

Pobijedio je nacrt nazvan 'Cloud Citizen', a osmislili su ga Urban Future i RC Design uz pomoć švedskog sveučilišta Chalmers Technical. Najviši toranj u kompleksu visok je 680 metara, a cijeli kompleks je jedna integrirana građevina.

Je li ovo najambiciozniji arhitektonski projekt u Hrvatskoj?

'Cloud Citizen je jedan ikonografski kompleks s upečatljivim tornjem koji mu daje karakter i nadu u zeleniju budućnost koju omogućuje ljudsko poslovanje', napisali su dizajneri u opisu projekta.

Nije poznato kada će početi gradnja ovog kompleksa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene