Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lasersko mapiranje

Duboko u džungli pronađen davno izgubljen grad od zlata?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa sveučilišta u Houstonu laserskim su mapiranjem otkrili lokaciju na kojoj bi se mogao nalaziti davno izgubljeni grad Ciudad Blanca za kojeg legenda kaže da je prepun zlata.

Znanstvenici su zahvaljujući naprednoj tehnologiji, koja im je nakon puno vremena konačno odobrena, pronašli naznake građevina duboko u džungli Hondurasa. Lasersko mapiranje radi po principu odašiljanja 100,000   kratkih laserskih impulsa u jednoj sekundi koji  daju povratnu informaciju, na temelju koje nastaje geografska karta područja.

Pročitajte i ovo Migrantska karavana kreće se prema SAD-u (Foto: ORLANDO ESTRADA / AFP) Operacija "Vojni domoljub" Više od 7000 vojnika dolazi na meksičku granicu Dijatomeja (Foto: Algološki laboratorij Biološkog odsjeka PMF-a) Na dubini od 20 metara Veliko otkriće kod Imotskog: Znanstvenici otkrili novu vrstu u Crvenom jezeru

>> U južnoj Španjolskoj su pronašli Atlantidu?!

Ciudad Blanco je fokus interesa mnogih istraživača još od 1526. godine kada je Hernando Cortes o ovom gradu pisao španjolskom kralju Karlu V. Ciudad Blanca igra vrlo važnu ulogu u mitologiji središnje Amerike. Vjeruje se da je u tom gradu rođen asteški bog Quetzalcoatl. Grad je, navodno, ime dobio po brojnim zlatnim idolima koji se tamo nalaze, te po velikim bijelim stijenama s vrlo zanimljivim ukrasima koje su tamošnji stanovnici ugravirali u njih. Unatoč svemu, nikada nije pronađen nijedan dokaz postojanja ovog grada, piše Daily Mail.

Ukoliko dodatne provjere doista potvrde ovo otkriće, Ciudad Blanca moći će se usporediti s Machu Picchuom koji je ležao zapušten i zaboravljen sve do 1911. godine dok ga američki povjesničar Hiram Bingham nije predstavio Zapadu.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene