Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Das Kobas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HRVATSKA PREMIJERA NA ZAGREBAČKOM ADVENTU: I Hrvati mogu uživati u originalnoj Volkswagen kobasici, od milja kod nas nazvanoj ''Das Kobas''.

 Uz ležernu atmosferu i druženje na otvorenom, ispred adventske kućice restorana Tač u sklopu koncepta ''Zagrebačka Božićna bajka'', predstavljen je jedinstven proizvod iz Volkswagenove proizvodne manufakture namijenjen istinskim ljubiteljima kobasica - originalna Volkswagenova kobasica. Ovu kobasicu, koja je u utorak doživjela svoju hrvatsku premijeru, u Hrvatskoj su odmah od milja prozvali - DAS KOBAS.

Ove svjetski poznate i iznimno popularne Volkswagenove kobasice predstavio je poznati ljubitelj dobre hrane, gastronomad i poznavatelj gastronomskih specijaliteta - Rene Bakalović. Glavno obilježje ove izvrsne kobasice koja se proizvodi još od davne 1973. godine, a čija je cijela receptura strogo čuvana tajna, dva su ključna sastojka - curry i svinjetina, dok je posebnost kobasice u tome da je tanja od uobičajenih njemačkih kobasica. Specifične su i po količini masnoće koja iznosi svega 25 do 30% dok prosječni njemački „wurst“ sadrži više od 50% masnoće. Volkswagenova kobasica dostupna je u veličinama od 12.5 do 25 cm, ne sadrži konzervans, a najpopularnija verzija kobasice je - Currywurst.

U proizvodnom pogonu u Wolfsburgu gdje nastaju ove kobasice, radnici Volkswagena godišnje naruče i pojedu 1,6 milijuna komada kobasica. Danas u mesnici u Wolfsburgu radi 30 zaposlenika koji proizvode kobasice po principu just-in-time, a četiri puta tjedno VW prima pošiljku od dvije tone svinjskoga mesa koje odmah idu u preradu. O kvaliteti kobasica govori i podatak da je u 2014. godini Volkswagen prodao više kobasica nego automobila, čak 8 milijuna komada.

''Ponosna sam što smo uspjeli plasirati ovu vrhunsku kobasicu na naše tržište jer je riječ o proizvodu koji već 40 godina oduševljava cijelu Europu'', izjavila je Dijana Đerđ, marketing i PR managerica Volkswagena koja je prisutnima poželjela blagoslovljen i čestit Božić darujući uzvanike prigodnim poklonom - unikatno oslikanom božićnom kuglicom od stakla modne dizajnerice Loredane Bahorić, uz poziv svima da kušaju originalne Volkswagen kobasice. Među uzvanicima bile su pjevačice Nina Badrić iIndira Levak te glumac Petar Ćiritović, glumica Olga Pakalović i vlasnica branda Charlie Design, Loredana Bahorić.

Ponuda zagrebačkog adventa ovime je postala bogatija za jedinstven proizvod premium kvalitete koji je od sada dostupan svim Zagrepčanima s prepoznatljivim oznakom njemačkog proizvođača automobila ''Volkswagen Originalteile'' (Volkswagen originalni dijelovi).

Osim lokacije na Trgu bana Josipa Jelačića, između kavane Johann Franck i Zagrebačke banke, originalne Volkswagen kobasice mogu se pronaći u adventskim kućicama restorana Tač uz Ledeni park na Tomislavovu trgu te u sklopu adventske kućice u Cesarčevoj ulici sve do 10. siječnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene