Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i sve životinje

Braća milijarderi izgradili pravu pravcatu Noinu arku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noa je svoju arku napravio prije više tisuća godina, a sad svoju imaju i kineska braća milijarderi.

Grupa arhitekata koji su dugo maštali o tome kako je izgledao biblijski brod pretvorila je svoje snove u stvarnost izgradnjom replike Noine arke u koju su stavili i sve životinje. 

Pročitajte i ovo Maltretiranja u Modriči braća strah i trepet VIDEO Tko su bivši prvaci u kickboksu koji idu po kafićima i tuku ljude, a policija je nemoćna: "Otac nas se odrekao preko novina" Ilustracija Domišljato Pokušao prenijeti 11 kilograma kokaina: Nećete vjerovati u čemu

Thomas, Walter i Raymond Kwok, koji na listi najbogatijih ljudi u Kini uvjerljivo drže 3. mjesto s 14 milijardi dolara, financirali su izgradnju arke dimenzija poput one u Bibliji - 137 metara dugačku i 23 metra široku, javlja Fiji Times.

>> Želite izbjeći smak svijeta? Kupite karte za Noinu arku!

Kako bi brod odisao autentičnošću, 67 parova životinja postavljeno je na ulaz u arku. Brod se nalazi u tematskom parku u blizini Hong Konga čiji je vlasnik jedna katolička organizacija. 

Unutrašnjost arke je ipak malo modernija - dvostruko staklo na prozorima, luksuzne spavaće sobe, restoran... Unutra se nalaze i prave egzotične životinje, uključujući i indijske lađice, tukane i razne vrste riba.

'Imali su viziju, željeli su napraviti nešto izvanredno, nešto što će ljude ostaviti bez daha i unajmili su arhitekte da naprave repliku Noine arke. Ovo je poruka koju želimo dati Hong Kongu, Kini i cijelom svijetu - u životu se uvijek suočavamo s poplavama, izazovima, teškoćama. Nadamo se da će arka inspirirati ljude da prebrode teškoće kao što je to svojevremeno učinio Noa', kazao je Matthew Pine, manadžer tematskog parka.

Još fotografija Noine arke možete pogledati ovdje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene