Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bizarne tvrdnje da su arheolozi otkrili 800 godina star mobitel nekima se čine čak pretjeranijima od onih teoretičara zavjere.


Za predmet, koji je navodno pronađen u Austriji, smatra se da je model izrađen od gline, s pismom urezanim na mjesto gdje se inače nalaze tipke na mobitelu.

Vezani članci Mobitel u mikrovalnoj Željela vidjeti što se događa u mikrovalnoj pa stavila mobitel u pećnicu i postala hit Fail Evo što se dogodi kad ljudi više koriste mobitel nego mozak

Nedostatak informacija o bizarnoj iskopini i predmetima sličnima mobitelima Nokije, naveli su ljude da ih imenuju 'namjernom prijevarom'.

No, pojedini lovci na NLO-e tvrde da je ovo dokaz da su izvanzemaljci posjetili Zemlju, ili da bi to moglo dokazati da putovanje kroz vrijeme uistinu postoji.

Nakon ovog otkrića, YouTube kanal Paranormal Crudible objavio je video uz poruku: 'Što je ovo? Je li to dokaz napredne civilizacije ili putovanja kroz vrijeme?'

Stranica tvrdi da je artefakt sumeranskog stila te se na njemu nalazi klinasto pisma, koje je postojalo prije nekoliko tisuća godina.

'Prema izvještajima, tijekom arheoloških iskapanja na mjestu Fuschl am See (u austrijskom Salzuburgu), istraživači su iskopali misteriozan artefakt iz 13. stoljeća s klinastim pismom, koji neodoljivo podsjeća na mobitel.

'Ovakvo pismo se obično pronalazi u modernom Iranu ili Iraku (nekada Mezopotamiji). Što uređaj poput ovoga s klinastim pismom radi u Austriji je nešto što nitko ne može u potpunosti objasniti.

Nažalost, informacije o ovom 'senzacionalnom' otkriću su ograničene. Ne možemo objasniti što je to, je li stvarno ili nije, ali je dobilo našu pažnju i voljeli bi znati više o tome', stoji na stranicama o paranormalnim pojavama, piše Daily Mail.

Nedostatak informacija online, i činjenica da bi bilo koji objekt s davnim klinastim pismom moglo završiti u Austriji, izazvalo je teoretičare urote da posumnjaju u ovo otkriće.

Teoretičari urote kažu da je bilo nekoliko otkrića neobjašnjivih arheoloških artefakata koji propitkuju povijest.

Scott Waring, urednik dnevnika o NLO-ima, je uvjeren da je to dokaz da su izvanzemaljci posjećivali davne civilizacije na Zemlji.

'Vidljivo je iz naprave koja je nalik mobitelu da ju je napravio netko sa znanjem o naprednoj tehnologiji budućnosti', napisao je Waring.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook