Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlato se tradicionalno smatra simbolom bogatstva, ali takodjer se često koristi kao sigurna investicija koja zadržava svoju vrijednost u kriznim vremenima.


Jedan od najmodernijih poslova današnjice – trgovina cijenom zlata (takozvanim CFD-ovima zlata) na svjetskoj burzi putem interneta. Ne morate biti financijski ekspert da bi trgovali na svjetskoj burzi. Tamo već trguju milijuni ljudi poput vas, kao i tisuće naših sugrađana.

Fortrade, svim čitateljima Dnevnika poklanja e-knjigu pod naslovom "Kako trgovati zlatom".

Vezani članci PR Bitcoin dosegao novi rekord! Jedan bitcoin sada vrijedi preko 63 tisuće dolara PR Bitcoin pomama se nastavlja – od početka godine skočio preko 90%

Preuzmite svoj besplatni primjerak i savladajte osnove trgovanja zlatom na najvećem tržištu na svijetu.

Knjigu možete preuzeti ovdje.

Zlato – simbol bogatstva

Zlato se tradicionalno smatra simbolom bogatstva, ali takodjer se često koristi kao sigurna investicija koja zadržava svoju vrijednost u kriznim vremenima. Najveći dio globalne proizvodnje zlata obuhvaćaju Kina, Južna Afrika, SAD, Australija, Rusija i Peru, dok su najveći kupci Indija i Kina. Povijesno gledano, Južna Afrika je bila primarni proizvođač zlata.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovdje.

Zlato u brojevima

Činjenica je da je iskop zlata veoma skup. Zbog visoke cijene eksploatacije iz rudnika, vjeruje se da ukupan iznos ikad iskopanog zlata jedva dostiže 145,000 tona.

Globalna proizvodnja zlata i dalje je manja od potražnje. S trenutnim nivoom proizvodnje očekuje se da za manje od 45 godina ukupna ponuda više neće moći da zadovolji potražnju.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovdje.

Od polovine 2013. godine, centralne banke drže oko 32.000 tona zlata što je oko jedne petine ukupne količine ikad proizvedene. Iz ovoga se jasno vidi da centralne banke imaju veliki utjecaj na kretanje cijene ovog plemenitog metala.

Upravo zato 15 najvećih europskih centralnih banaka potpisale su sporazum na sastanku 1999. godine u Washingtonu kojim se ograničava količina zlata koju zemlje potpisnice mogu kolektivno da prodaju u toku jedne godine na 400 tona.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom "Kako trgovati zlatom" možete preuzeti ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.