Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanka s ozljedom mozga

Beskrajni dan: Svakog jutra budi se 1994. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
46-godišnja Britanka zbog anterogradne amnezije svakog jutra misli da je 1994. godina.

Svako se jutro Michelle Philpots probudi i misli da je 1994. godina. Pokraj nje spava muškarac, koji je svako jutro mora uvjeravati da su u braku. Izvadi obiteljski album i pokaže joj fotografije s vjenčanja od prije 13 godina. 47-godišnjakinja ima amneziju zbog ozlijede mozga u čak dvjema prometnim nesrećama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Krvava večer kod Imotskog: Jedan muškarac izboden, drugi zadobio teške ozljede Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu

Prvu nesreću doživjela je 1985. godine s motociklom, a onda pet godina kasnije, u automobilskoj nesreći. Sjeća se svega do 1994. godine, ali sve ostalo zaboravi već sljedeći dan. Kako bi se bar malo prisjetila koristi na stotine post-it naljepnica, te podsjetnik na mobitelu. Na taj način idući dan zna što mora obaviti. Kada izlazi iz kuće u Spaldingu sa sobom nosi uređaj za satelitsku navigaciju, u kojem ima programiranu svoju adresu, piše Daily Mail.

'Kao da živim isti dan, i to dan za danom. Volim gledati EastEnders, ali ne mogu se sjetiti svih likova ni priče', kaže Michelle, koja volontira tri puta tjedno u domu za osobe s posebnim potrebama.

'Ne želim biti frustriran, radije sam miran i pun razumijevanja. Moram ostati miran jer je volim. Poznajem je 25 godina i smatram se sretnim što sam je upoznao prije nezgode, pa me se sjeća i od ranije. Srećom imamo puno fotografija koje je podsjećaju na naš zajednički život', kaže njezin 46-godišnji suprug Ian.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene