Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijski savjet

Otišla kod lopova doma i vratila svoj iPhone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi vlasnici iPhonea koji je 'nestao' odluče sami pratiti trag i suočiti se s lopovom.

Appleova aplikacija 'nađi moj iPhone' može vam pomoći da pratite gdje vam je mobitel koji ste izgubili ili je ukraden. No što se događa kada uistinu detektirate gdje se nalazi? Dilema je, naravno, sljedeća; otići na tu lokaciju ili pozvati policiju?

Za Sarah Maguire s adresom u Hollywoodu najbolji način da vrati svoj ukradeni iPhone bio je da se sama suoči sa lopovom.

Kako je ispričala za The New York Times, jedne nedjelje ujutro i ona i njezina cimerica shvatile su da su u noćnom izlasku 'izgubile' svoje iPhone. Nakon uključivanja aplikacije 'nađi moj iPhone', otkrile su da su im mobiteli u mjestu West Covina, 30-ak kilometara od njihova stana.

Kada su nazvale policiju, savjetovali su im da same odu u West Covinau i nazovu 911, odnosno policiju, ako budu u opasnosti. Stoga su se Maguire i njezina cimerica, bez ikakve pomoći, morale suočiti s lopovom koji im je, nakon podužeg nagovaranja, ipak vratio iPhone.

Još je upečatljivija priča bivšeg kolumnista NYT-a Davida Poguea, koji danas radi za Yahoo, a koji je svoj iPhone izgubio 2012. godine. Nakon što je otkrio gdje je, mailom je razaslao fotografije lokacije i zamolio čitatelje za pomoć. Uz malu asistenciju portala Gizmodo, brzo ga je dobio natrag.

Evo zašto beskućnici i siromašni sve više kupuju Appleove telefone!

Uz pomoć aplikacije 'pronađi moj iPhone', osnivač Daily Secreta, Nikos Kakavoulis, uspio je uhvaititi naivnog lopova u Starbucksu, u Ateni. Naime, Kakavoulis je koristio mogućnost da preko iClouda aktivira zvonjavu na svom mobitelu te ga je uspio locirati prije nego što je lopov uopće napustio kafić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene