Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravio pravila ponašanja?

Talijani bijesni: Američki turist u Firenci 600 godina starom kipu napravio OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan američki turist u Italiji, na teži je način naučio da natpisi 'Ne dirati izloške' u muzejima, doista znače da izloške ne treba dirati.

Jedan američki turist navukao je na sebe bijes talijanske javnosti, ali i obožavatelja umjetnosti diljem svijeta. Naime, 55-godišnji muškarac iz Missourija otkinuo je prst 600 godina starom kipu 'Annunciazione' u muzeju Dell'Opera del Duomo u Firenci.

Pročitajte i ovo Jeff Capps na Južnom polu Život mu se okrenuo Dao otkaz i zaposlio se na Antarktici: "Radim i na -76 stupnjeva, zarađujem 75.000 eura, a sve je divno dok ne otvorite vrata" Dubrovačke zidine (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Preživio pad, nalazi se u bolnici Američki turist pao s dubrovačkih zidina, policija istražuje okolnosti nesreće

Navodno ga je pokušao izmjeriti i kip i staviti svoje ruke na njega, a čuvar muzeja je prekasno vidio što se događa.

>> VIDEO Trebalo im zemljište pa SRUŠILI PIRAMIDU staru 4000 godina!

'U globaliziranom svijetu poput našeg, temeljna pravila za posjet muzejima su zaboravljena. Ne dirajte izloške', rekao je šef muzeja, također Amerikanac, Timothy Verdon.

U muzeju kažu kako ne znaju koliko će potrajati restauracija, ali kako ona ne bi trebala biti prekomplicirana budući da otkinuti prst nije originalni prst kipa.

Američki turist navodno se ispričao, piše Fox News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene