Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi izbjegli suočavanje s problemima, neki ljudi odluče lažirati vlastitu smrt. Međutim, mnogi od njih su otkriveni, jer su lažiranje izveli veoma loše.


Lažiranje vlastite smrti uz pregršt pogrešaka, ove je ljude doveo u još veće nevolje nego da su se jednostavno suočili sa svojim problemom i riješili ga, piše List Verse.

1. Michael Rosen

Vezani članci Policijski očevid u Heinzelovoj ulici - 1 Pred sjedištem policije u Zagrebu noćas je smrtno stradao motociklist Policijski očevid, ilustracija Policija objavila detalje nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklist (30) u Slavoniji

2010., tada 42-godišnji Michael iz američke savezne države Massachusetts morao je doći na sud zbog prometnih prekršaja. Osim toga, djevojka ga je optužila da joj je ukrao kreditne kartice. Michael je došao na sud praveći se da je svoj brat te je sudu tvrdio da je Michael mrtav. Kako je bio na uvjetnoj kazni, njegov socijalni radnik provjeravao je smrtovnicu te na temelju niza propusta ustanovio da je lažirana. Smrtovnica je bila prepuna tipfelera i nije imala službenog pečata. Kada je dokazano da je lažirao smrt osuđen je na tri godine zatvora.

2. Harry Gordon

Svoju je smrt ovaj milijunaš lažirao 2000. tako što je pobjegao s jahte s kojom je isplovio na australskoj obali. Kada je jahta pronađena, a Gordonu nije bilo ni traga, vlasti su zaključile kako se utopio. No, pet godina kasnije slučajno je na ulici susreo svog brata Michaela i tako je njegova laž otkrivena. Zbog lažiranja smrti godinu dana je proveo u zatvoru. Gordon je kasnije u knjizi 'Kako sam lažirao svoju smrt', opisao da je smrt lažirao zbog novca. Bio je uključen u shemu brzog bogaćenja s ukrajinskim gangsterima koji su postali nasilni. Osim toga, tvrdi, imao je i osobnih problema sa suprugom i kćerkom koju je dobio kao tinejdžer.

2. Kimberly Du

Ova 36-godišnjakinja iz američke savezne države Iowa, 2005. trebala je doći na sud zbog prometnih prekršaja. Međutim, sud je primio pismo sa smrtovnicom koje je izgledalo kao da je isprintano sa službene web stranice grada Des Moines. Zbog smrti, sud je odbacio optužbe, ali Du je ubrzo ponovno uhvaćena u prometnom prekršaju. Prilikom ispisivanja kazne, policajac je ustanovio da je njoj već bila napisana kazna, ali da je odbačena jer je prijavljeno da je mrtva. Zbog lažiranja vlastite smrti dobila je dvije godine kazne uvjetno i morala je platiti 500 dolara.

3. Alison Matera

Nakon što više nije željela ići na crkveni zbor, 27-godišnja Alison 2007. je svojim kolegama kazala kako boluje od raka. Godinu dana pričala im je kako ide na kemoterapije, a nakon nekog vremena obavijestila ih je da je hospitalizirana. Nakon nekog vremena pravila se da je medicinska sestra koja zove zbor s obavijesti da je Alison Matera preminula. Sljedećeg dana pravila se da je svoja vlastita sestra, nazvala zbor i rekla da će Alison pokopati roditelji, a da oni ako žele mogu organizirati ispraćaj, ali bez njezina tijela. Kada je zbor organizirao posljednji ispraćaj kolegice, ona se pojavila na sprovodu tvrdeći da je Alisonina sestra. Nakon ispraćaja, Alison je na vrata pokucala policija te je tako otkriveno da je smrt lažirala. Policiji je rekla da je to učinila jer više nije htjela ići na zbor. Nije bila uhićena.

4. James R. Lang

U srpnju 1992., tada 37-godišnji James bio je opterećen osobnim i financijskim problemima te je odlučio auto gurnuti niz liticu kako bi izgledalo da je poginuo i kako bi njegova obitelj dobila 200.000 dolara od njegovog životnog osiguranja. No, kako tijelo nije pronađeno, a cijela nesreća je bila neobična, osiguravajuće društvo odbilo je isplatiti osiguranje. Posebno je čudno bilo to što su u autu pronađene vrećice s njegovom krvlju, koje je planirao razmazati kako bi izgledalo da je krvario, ali ih je zaboravio iskoristiti prije nego je gurnuo automobil. Nakon nekoliko tjedana lutanja i gladovanja na ulici, shvatio je da je kod kuće, bez obzira na sve probleme, ipak najljepše. Prijavio se u bolnicu tvrdeći da ima amneziju. No, tijekom policijskog ispitivanja priznao je da je pokušao lažirati smrt. Protiv njega nije podignuta optužnica, ali policija mu je preporučila da ode na savjetovanje kod psihijatra.

5. Edward Cates

U izgorenom automobilu u američkoj saveznoj državi Mississippi, 14. svibnja 1984. pronađeno je pougljeno tijelo. Automobil je pripadao 55-godišnjem odvjetniku Edwardu Catesu čiji je nestanak prijavljen prije nego je pronađeno izgorjelo vozilo. Kako je zaključeno da je u automobilu Cates, održan je njegov pogreb. Ubrzo je njegova udovica primila telegram od osobe koja se potpisala s 'Christopher E. Curtis' u kojem je izražavao sućut zbgo gubitka supruga. Udovica nikada nije čula za tu osobu. Kratko nakon toga, od Curtisa su stigla tri zahtjeva za novčanom isplatom. Udovica ih je predala policiji, a istražitelji su otkrili da je osoba koja traži novac i skriva se iza imena Christopher E. Curtis, zapravo Edward Cates.

Cates je uhićen, a tijelo koje je pokopano je ekshumirano. Cates je priznao ubojstvo te je osuđen na 20 godina zatvora. Policija nikada nije utvrdila identitet ubijenog. Znaju samo da se radi o bijelom muškarcu starom između 35 i 55 godina.