Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Meteorolog nema baš dobre vijesti

Kakvo nas vrijeme očekuje u srijedu i do kraja tjedna, pogledajte u vremenskoj prognozi Darija Brzoje.

Vrijeme će se u srijedu postupno smirivati, no tijekom noći i jutra još može biti i jakog vjetra i oborina. Padat će i kiša i snijeg, snijeg uglavnom u gorju, iako ga uz pritjecanje hladnijeg zraka sa sjevera može biti i u nizinama na zapadu zemlje.

Stoga za prvi dio dana stoje i upozorenja zbog mogućnosti stvaranja snježnog pokrivača od nekoliko centimetara na sjeverozapadu zemlje te dodatno novi snijeg u gorju.

Na sjevernom Jadranu puhat će jaka i olujna bura, južnije i tramontana i sjeverozapadni i zapadni, a na krajnjem jugu i jugozapadni vjetar. Ovo zakretanje vjetra događa se zbog premještanja ciklonalnog vrtloga dalje na istok. U prvom dijelu dana u većini krajeva još će prevladavati oblačno, povremeno s oborinama. Razvedravanje već prijepodne na sjevernom Jadranu, potom postupno i drugdje.

Vjetrovito diljem Hrvatske

U Središnjoj Hrvatskoj oblaci će tijekom dana odlaziti s ciklonom na istok. Puhat će umjeren, prijepodne ponegdje i jak vjetar sa sjevera, a temperatura će biti samo 5 ili 6 stupnjeva.

Smirivanje i u Slavoniji i Baranji, premda će se oblaci ovdje dulje zadržavati, gotovo cijeli dan. Ali i kiše će biti sve manje. Puhat će zapadni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti od 5 do 7 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Upozorenje DHMZ-a Upozorenja DHMZ-a Crveni meteoalarm: Nova obilna kiša i snijeg, na kopnu ćemo se smrzavati zbog sjeverca, na moru olujno jugo

Poslijepodne će u gorju, a prije svega na sjevernom Jadranu biti barem djelomice sunčano. Na udare olujna bura i tramontana poslijepodne će slabjeti. Temperatura na moru oko 12, 13, a u gorju od 2 do 5 stupnjeva.

Oblaci će se najdulje zadržati na krajnjem jugu, gdje ponekog pljuska s grmljavinom može biti i poslijepodne. U sjevernoj Dalmaciji kidanje naoblake i razvedravanje. Bura i tramontana okrenut će na sjeverozapadni i zapadni vjetar i postupno slabjeti. Temperatura će biti od 12 do 15 stupnjeva.

Duljeg, stabilnijeg razdoblja zasad nema na vidiku

U drugoj polovici tjedna u kopnenim krajevima jutra ponovno maglovita, pri čemu se magla ponegdje može dulje zadržati, a o trajanju magle onda će ovisiti i najviša dnevna temperatura. Danju će biti i sunčanih razdoblja, koja su najmanje izgledna u subotu.

Na Jadranu u četvrtak sunčano, u petak će mjestimice biti malo više oblaka, a u subotu su u Dalmaciji uz promjenjivije vrijeme mogući pljuskovi i grmljavina, poglavito na jugu. Na moru će puhati uglavnom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, jedino krajem petka prolazno jugo. Temperatura se neće značajnije mijenjati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Meteorolozi pozivaju na oprez: Vrijeme će biti opasno, najavljena grmljavinska oluja, moguće poplave i u gradovima

Slična suboti bit će i nedjelja, dakle na kopnu oblačnije, ali suho, možda kap kiše na istoku, dok na jugu i tad može biti pljuskova. Vrijeme se prolazno stabilizira u ponedjeljak, a onda su ponovno moguće nove oborine. Vijugavo kretanje mlazne struje u višim slojevima atmosfere omogućava nam upravo ovakve izmjene tipa vremena koje očekujemo i dalje. Duljeg stabilnijeg razdoblja zasad nema na vidiku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene