Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja na Oluju

Kiša će nas pratiti još neko vrijeme, ali uskoro nas čeka nova promjena: Doznajte kad nam opet stižu ljetne temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme, koje je snašlo neke dijelove Hrvatske, još se neko vrijeme neće smiriti.

Od jutra će na kopnu prevladavati oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, a oborina će lokalno biti i obilna. Na Jadranu će biti sunčanih razdoblja, ali ostaje nestabilno tako da će tijekom jutra i ondje biti kiše i pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na moru umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura bit će niža od jučerašnje.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno s kišom i pljuskovima, a oborina će ponovno ponegdje biti i obilna. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura će uglavnom iznositi oko 20 stupnjeva.

Zbog kiše i izraženijih pljuskova i danas je za Slavoniju izdano narančasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a. Lokalno će pasti i više od 50 litara po četvornom metru. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak, temperatura će iznositi između 21 i 23 stupnja.

U gorju će biti oblačno s kišom i pljuskovima, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će i tijekom dana ostati ispod 20 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu će također biti nestabilno s kišom i pljuskovima. Bit će vjetrovito uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu, a temperatura će iznositi između 25 i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i kišom i pljuskovima. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi između 25 i 28 stupnjeva.

Temperatura mora u utorak je iznosila 25 ili 26 stupnjeva.

U četvrtak će u kopnenim krajevima vrijeme biti promjenjivo s povremenom kišom ili ponekim pljuskom, a onda će od petka biti vedrije i sunčanije. Temperatura će postupno rasti pa će u subotu biti oko 30 stupnjeva.

Nastavak tjedna će na moru biti stabilniji. Još poneki pljusak moguć je u četvrtak na krajnjem jugu. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će i porasti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene